Přeju hodně štěstí. Vlastně na tomhle problému s elektřinou už stojím rok. Naštěstí konečně snad do konce měsíce bude hotovo a já budu moct začít točit frézou.
Požadavek byl 80A. Do areálu kde budu působit díky mě poteče 120A(naštěstí areál JZD kde v minulosti byl odběr daleko větší takže střeva to unesou) to znamená nepřímé měření nějaká hovna na trafostanici ,jistič atd... Jednorázová platba CEZu 108 000,- včetně DPH. Teď mě ještě čeká práce na rozvodové skříni,kabely atd... cca 62 000,-
Prvotně jak tady už pánové psali předemnou si nechat zjistit možnosti dané lokality a věř že neochota bude jedna z prvních věcí na co pravděpodobně narazíš a další bude nedostatečný výkon v lokalitě a ikdyž stožár s kabelem napětí budeš mít u baráku ještě neznamená ,že tam tolik poteče. Tohle jsem si myslel a pak mě vyvedli z omylu a řekli pokud chci nějakých 50A+ někam dostat tak to bude úplně odjinud a bylo to asi 100m od místa a kopání přes 2 sousedy. Ve finále jsem to vzdal ,protože to byl neřešitelný problém a kvůli mé blbosti a nezjištění právě daných možností lokality jsem musel změnit plány a stálo mě to 130 000,- (nikdy je už neuvidím).
A v některých oblastech například na malých vesnicích je to leckdy totálně neřešitelný problém. zachraňují to případy bývalých nebo současných "JZD" - můj případ. Další hlavní věc dnes je že už v každé Lhotě mají územní plán. Ten ti určuje jestli je vůbec možné danou výrobu mít na místě kde ty chceš. Pokud budeš chtít něco takového rozjíďět v obytné zóně tak pokud budeš mít přející sousedy a někdo tě práskne tak za dlouhodobé porušování uzemního plánu ti nejspíš napaří takovou pokutičku az se z toho po......

. Samozřejmě záleží jak je územní plán udělán. Někde mají rozum někde ne. V případě ,že se stane a tvá dílna bude právě v obytné zóně tak si můžeš zažádat na stavebním o změnu územního plánu ,která trvá až 3 roky (tolik času jsem neměl) a ještě ve finále si v rukách lidí kolem ,protože to musí schválit lidé v tvé bezprostřední blízkosti (sousedi). A věř ,že lidi přející nejsou. Raději budou mít kolem sebe bídu a klid než nějakého dobře podnikajícího souseda.
Vím ,že tohle asi nebyla úplně odpověd ,kterou jsi chtěl slyšet ale jen jsem chtěl tady popsat zkušenosti co mě potkali za poslední měsíce a nechtěl bych aby tím musel někdo projít stejně jako já.
Zkrátka je to hnus velebnosti.