gaminn píše:Mám penumatický dávkovač (např. lepidel), do kterého se připojuje vzduch z kompresoru. Na dávkovači se nastaví tlak. Vzduch o nastaveném tlaku je pak vhnán do dávkovací tuby čímž po nastavený čas vytlačuje lepidlo. Jde mi přesně o tuto aplikaci... A nevšiml jsem si, že by někde ten dávkovač "ufukoval" vzduch...
Ať mne nikdo nekamuje
Máme kompresor 8 baru konstantní výstup tak dej na výstup klasický regulátor s budíkem a potřebný výstup pošli do nějakého zásobníku. Když bude mít menší objem než 10 litrů tak to není tlaková nádoba a nemusí to mít žádný ATEST a ani provozní revize

Zasobník lze v pohodě udělat z roury bezešvé s příslušnou tlakovou jistotou a zavařit originál DNA ČSN. Nevím jen jestli bude ten zásobník dostatečně velký pro tvou aplikaci, aby to nějak nekolísalo! To je partizánské levné řešení.
Taky můžeš poslat výstup z kompresoru přímo do toho zásobníku kde bude osazen klasický tlakový spínač (např. z darlinku a vypne proud při dosažení tlaku).
Nyní se již dají i koupit domácí kompresory s malým zásobníkem a regulací a to by bylo asi nejekonmičtější než dělat nějaký amatérský zásobník.