Import SKENU do CADu měřítko 1:1

CAD software, shareware, freeware
Odpovědět
Ferda

20. 8. 2009, 10:08

Ahoj,
Mám dotaz zda někdo nějak nepořešil import z fotoSKENU do CADu.
Např. když mi někdo donese nějaký šilený tvar přiruba (elipsová), lira včetně drážek nebo ozubený kolo . Jak dostat ten obrys do CADU tak abych mohl s tím dál pracovat plnohodnotně. Např. to okótovat a vyčíst i rádiusy. Aby mne někdo nezabil to jsou vektory :?: :roll:
Já to zkoušel tak, že scan převedu na formát .dxf a dál do CADU (Solidworks) skicář. Ale nemám to v měřítku, nemůžu to moc uchopovat a taky mi připadá že i když nějaké vypočítám tak mi to nesedí na ostatní rozměry (vektorově to taky moc není). Popřípadě jak to dál celé změřítkovat tak aby to bylo OK. Pak by to možná fungovalo i s foťákem. Jsem však možná málo vytrvalý a taky jsem tomu nedal dost času :cry: . Lepší by bylo kdyby někdo mazaný poradil :lol: . Nechci to skenovat někde na CNC protože nemám ten model, TEN HLEDÁM :wink:
Taky mám ještě dotaz zda je možno na monitoru zobrazovat nějakým způsobem v měřítku M1:1 reálně Samo že s přesnost +- něco. ale aspoň cca. Abych nemusel lítat pořád s tím tiskem a skenem na okno jestli jsem to cca. trefil.
Díky
Naposledy upravil(a) Ferda dne 20. 8. 2009, 11:37, celkem upraveno 2 x.
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Mambo

20. 8. 2009, 10:20

No da se pouzit http://www.img2cad.com/ ale vetsinou vysledek neni nic extra pokud nejsou kvalitni podklady, ja osobne vetsinou takovehle veci prekresluji v Inventoru kde si muz pekne nastavit meritko toho obrazku (proste ho okotuju treba to pude i v SW )
ferguson

20. 8. 2009, 2:38

ja by som to urobil inak. naskenujem, dam do AutoCadu, obkreslim. potom si odmeram jeden rozmer na vykrese a ten isty v PC. vymazem obrazok (prekreslene vektory mi ostanu) a cele to zmierkujem podla pomeru ktory si vypocitam s tych dvoch rozmerov.
PavelZ

20. 8. 2009, 2:45

ferguson píše:ja by som to urobil inak. naskenujem, dam do AutoCadu, obkreslim. potom si odmeram jeden rozmer na vykrese a ten isty v PC. vymazem obrazok (prekreslene vektory mi ostanu) a cele to zmierkujem podla pomeru ktory si vypocitam s tych dvoch rozmerov.
Používám také tuto metodu a řekl bych, že docela úspěšně. Zde skutečně záleží jednak na kvalitě (ostrosti) podkladu, ale také pod jakým úhlem to bylo foceno.
Různé převodníky z BMP2DXF apod. mi nikdy nedaly srovnatelný výsledek, takže je prostě nepoužívám.
crickett
Kontaktovat uživatele:

21. 8. 2009, 10:15

ferguson píše:ja by som to urobil inak. naskenujem, dam do AutoCadu, obkreslim. potom si odmeram jeden rozmer na vykrese a ten isty v PC. vymazem obrazok (prekreslene vektory mi ostanu) a cele to zmierkujem podla pomeru ktory si vypocitam s tych dvoch rozmerov.
Ja to robim presne tak isto...

Mam nejaku suciastku, polozim na skener a urobim si z toho obrazok v TIF. potom si ho vlozim do AutoCadu obkreslim ho.. a potom to v mierke zvetsim alebo zmensim...

Vysledok vyhovujuci mojim potrebam...
Odpovědět

Zpět na „CAD“