Reálná zakázka škoda, že jen 1

Nic neskousi , jestli rezes zavity od vretene ven, tak si asi vyjimka co potvrzuje pravidlo, to se priznam sem este nevidel.Bob píše:Ferdo, jaký je to materiál těch matic - bronz nebo mosaz, a jakou jsi bral silnou třísku na začatku závitu a na konci závitu a používals přísuv do záběru, nebo rozjíždění závitu, nebo to soustružils natvrdo. A jaké jsi měl při tom velké otáčky, a na mazání co jsi použil, a nebyla by tak fotka toho závitu, a Tumlík nás tady skouší - levý závit se řeže z leva do prava tj, od univerzálky ke koníku, aspon' já to tak dělám s normálně uplým nožemRosta.
Směr od sklíčidla je příjemný i pro pravé závityKrutor píše:Já myslím, že většina z nás soustruží levý závit jen výjimečně, jen když je k tomu fakt důvod, což nebývá často. Nevidím důvod, proč si pro tyto výjimečné případy pořizovat obrácený závitový nůž, a proto nezbývá, než soustružit směrem doprava. Mimochodem v případě závitu do slepé díry mi to připadá i pohodlnější, protože se nemusím bát, že nestihnu posuv včas vypnout a navalím nožem do dna díry.