spirala
ahojte, nema niekto predstavu na com by sa dala ohybat tato spirala?
material ocel TR10x1 - 1,5 , stupanie 85mm, najmensi priemer 40 mm najväcsi 170 mm celkova vyska je cca 520mm
dik
material ocel TR10x1 - 1,5 , stupanie 85mm, najmensi priemer 40 mm najväcsi 170 mm celkova vyska je cca 520mm
dik
Naposledy upravil(a) oskar dne 1. 9. 2009, 11:17, celkem upraveno 1 x.
Asi zcela jednoznačně cnc 3D zkružovačkou. Na takhle pidi trubičku a rozměry spirály jsem ale nikdy žádnou neviděl.
Pak je možnost vytočit na soustruhu šablonu (drážka na povrchu kuželu) a namotat tam tu trubičku ručně - problém bude ji pak dostat z té drážky - asi by se to muselo udělat dělené.
Pak je možnost vytočit na soustruhu šablonu (drážka na povrchu kuželu) a namotat tam tu trubičku ručně - problém bude ji pak dostat z té drážky - asi by se to muselo udělat dělené.
Na co to má být ? Nemáš strach, že se ti ten Tr závit zdeformuje ?
www.tc-pipa.wz.cz
Ahoj,
Málo parametrů pro zadání
Kolik Kusů a materiál.
To označení Tr 10x1.5 průměr drátu 1.5
Jáká je taky přesnost, je dovolena nějaká tolerance. +- čím víc tím líp
Když je nouze (1-3ks )tak jak píše PavelZ tak by ji mohl někdo spáchát na soustruhu, ale ten pr. 1,5 je dost. Drát seženeš v pérovně, ale je potřeba několik pokusů na zkoušku aby to bylo cca ono. . Nebo to zkus zde: http://www.etc-pruziny.cz/ Nevím však jestli tohle dovedou. Jinak dělají i pružiny do 2 dne za patřičnou cenu
Zde jsou hoši ze Škodovky. http://www.invelplus.cz
Málo parametrů pro zadání

To označení Tr 10x1.5 průměr drátu 1.5

Když je nouze (1-3ks )tak jak píše PavelZ tak by ji mohl někdo spáchát na soustruhu, ale ten pr. 1,5 je dost. Drát seženeš v pérovně, ale je potřeba několik pokusů na zkoušku aby to bylo cca ono. . Nebo to zkus zde: http://www.etc-pruziny.cz/ Nevím však jestli tohle dovedou. Jinak dělají i pružiny do 2 dne za patřičnou cenu

Zde jsou hoši ze Škodovky. http://www.invelplus.cz
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
TR10x1,5 je trubka - myslím, že by bylo celkem zajímavé byť jen na papíře nějakou takovou mašinku nakreslit. Nevíte někdo, jak to funguje. Klasická rovinná zkružovačka je jasná, ale jak se docílí té šroubovice. Co vím, tak tu máme jednu zkružovačku, kterou někdo opravoval tak šikovně, že jedna osa rolny není až tak rovnoběžná s ostatními, a u delších kusů to evidentně krouží do šroubovice. Jde mi o to, jak pohnout rolnama, aby z toho vylézala šroubovice.
Asi to bude stojánek na točenou zmrzlinupipa píše:Na co to má být ? Nemáš strach, že se ti ten Tr závit zdeformuje ?

Šlo by to zkroužit se třemi poháněnými stejnými kopyty.Na jedno by se to namotávalo a dvě by tvářeli a přidržovali.Jedno kopyto by směřovalo třeba úzkym koncem do leva a ostatní dvě do prava.Pak by se ten výtvor sešrouboval jak bylo zde už řečeno.
Paráda, na té mašince by se pěkně vyráběli kolena, na výfuky benzinových motorů do větších leteckých modelů
Rosta

Ahoj,
tak jestli je to trubka Fe tak to je vyšší dívčí. Zde asi nepůjde jen o ten stroj , ale i polotovar. Na videu a veletrhu vždycky všechno super funguje, ale jak se koupí polotovar ve FERONĚ tak je celý šou v ř..i . Samo že to někdo udělal, ale ten to asi neřekne
Trošku jsem ty trubky zkoušel ohýbat jen radiusy a shořel jsem jak papír!. Měl jsem jen a pouze osobní požadavek: Estetický ohyb
To HOŠI co sů z Moravy: kdyby to bylo z mědi, třeba na "proporcionální chladič" nevím, ale k čemu by to v nádobíčku bylo potřeba
, tak se to na tom soustruh DÁ, že jo
sezóna začíná
tak jestli je to trubka Fe tak to je vyšší dívčí. Zde asi nepůjde jen o ten stroj , ale i polotovar. Na videu a veletrhu vždycky všechno super funguje, ale jak se koupí polotovar ve FERONĚ tak je celý šou v ř..i . Samo že to někdo udělal, ale ten to asi neřekne

Práce fšeho druhu (hlavně závity)
ta ohýbačka co posílal cricett je naprosto perfektní. Nečekal jsem, že je to tak jednoduché. Stačí zajistit podávání trubky a pohánět pouze ve dvou osách ten přední průvlak .... a leze z toho 3D tvar. To je naprosto super, jenom to programování bude trochu náročnější.
chlapi dik! taku sprchu napadu som necakal, hlavne crickett-ovi, super tip.
Spirala ma sluzit ako dekoracia takze nic presneho.
Vzhladom na potrebu mnozstva takychto spiral by som sa na vyrobu takej ohybacky aj pustil.Keby sa nasiel niekto kto by bol ochotny mi bodnut s pohonmi a systemom.....
Spirala ma sluzit ako dekoracia takze nic presneho.
Vzhladom na potrebu mnozstva takychto spiral by som sa na vyrobu takej ohybacky aj pustil.Keby sa nasiel niekto kto by bol ochotny mi bodnut s pohonmi a systemom.....