Informační diody LED

Odpovědět
lakon-pc

8. 9. 2009, 2:59

Dobrý den a zároveň zdravím na foru.Mám možná hloupý dotaz.Zakoupil jsem driverboard kit z USA http://www.hobbycnc.com/products/foam-p ... board-kit/ na výrobu drátové řezačky polystyrenu.Elektroniku jsem sestavil a vše funguje jak má,ale potřeboval bych kamsi zapojit informační diodu o signálu na motor.Je to prosím možné.Děkuji za info
Zdenek Valter

8. 9. 2009, 3:55

lakon-pc píše:Dobrý den a zároveň zdravím na foru.Mám možná hloupý dotaz.Zakoupil jsem driverboard kit z USA http://www.hobbycnc.com/products/foam-p ... board-kit/ na výrobu drátové řezačky polystyrenu.Elektroniku jsem sestavil a vše funguje jak má,ale potřeboval bych kamsi zapojit informační diodu o signálu na motor.Je to prosím možné.Děkuji za info
Když Ti to funguje proč teda potřebuješ tu diodu ?
O čem Tě má ta dioda informovat ?
Máš k tomu nějaký podrobnější popis ?
lakon-pc

8. 9. 2009, 5:21

No je to spíš taková jistota signálu na LPT z PC,abych nehledal závadu v programu nebo na motorech,či jinde(do budoucna).
Zdenek Valter

8. 9. 2009, 8:44

lakon-pc píše:No je to spíš taková jistota signálu na LPT z PC,abych nehledal závadu v programu nebo na motorech,či jinde(do budoucna).
To chceš detekovat každý motor ?

Tohle má podle mne smysl při ladění. Pak je ale lépe si půjčit nějakou logickou sondu nebo měřák.
LED samotná (i s ochranným odporem) při špatně zvoleném typu může být pro výstup nevhodnou zátěží a zdrojem chyb.

Pak to že se motor pohybuje určitě uvidíš ;-)
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

8. 9. 2009, 9:09

Myslíš jako slodovat každý krok jako bliknutí diody? To je nesmysl, už při 50 Hz Ti bude připadat, že ta dioda svítí trvale. Nebo taky možná nebude svítit vůbec, protože většinou je délka pulsu zanedbatelná proti střídě. Nebo pokud má Tvůj driver puls jako nízkou a klid jako vysokou, tak to bude svítit pořád, nic nepoznáš. Já bych řešil problém teprve až nastane.
Petr Spáčil
PavelZ

8. 9. 2009, 9:36

Souhlas s Krutorem, já jsem funci LPT zjišťoval měřákem pouze na signálu DIR, a to jen z počátku, když jsem to měl blbě nastavené a hledal jsem problém v hardwaru místo v mé nepozornosti.
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“