mstreicher: hybe se mi to.

Většina mikroposuvů na expozici zastavuje, ale u toho svyho jedu stálou rychlostí (aktuálně používám 3000 kroků za vteřinu, co ujede tři mikrony). Exponuju zábleskem a daří se mi i v rámci mikrosvěta daný pohyb zmrazit, takže řešení vyhovuje. Nemusím tak řešit prodlevu pro ustálení soustavy po zastavení.
mstreicher+prochaska: 160mm tubus bývá u finity corrected objektivů (prostě mezikroužek pro nastavení správné vzdálenosti mezi objektivem a snímačem). V téhle sestavě je mikroskopický objektiv s korekcí na nekonečno, teda musí mít mezi snímačem ještě tubusový objektiv. Ten mám udělaný z hliníkové trubky vyčerněné akrylovkou Black 3.0 a na jejím konci je přes redukci reverzně předsádka Raynox DCR 150. Ta má mít ohnisko 208 mm co je o 8mm víc než má mít ten mikroskopický objektiv pro zvětšení 20x a díky tomu s tím mám zvětšení cca 21:1.
grade065: Vážil jsem hliník posílaný na tvrdý elox a měl 10.5 kg. Se vším ostatním jsem to nevážil, ale bude to kolem 20 kg. Profocuju rychlostí jeden snímek za vteřinu. Takže výsledná doba profocování záleží na počtu snímků. Většinou se začíná na desítkách a horní limit není, resp. nedosáhl jsem ho zatím. Omezuje to velikost paměťovky ve foťáku, protože fotky ukládám při profocování tam. Nestahuju je do PC, protože to by nestíhalo přenyst RAW s vteřinovou kadencí.
Mex: jj, malá část z kapří šupiny čerstvě usušené.
Něco už jsem se rozepsal tady:
https://12in.cz/projekt/id/16_Modularni ... ych-posuvu
Ale aktuálně už je to trochu jinak. Server zpracovávající REST požadavky už právě není na frameworku Ulfius a jsou tam další víc či míň drobny změny. Sepsat ještě chci i další pokračování. Časem bych rád přidal i synchronizaci (aby se krokovací příkazy vykonávaly co nejpřesnějc v zadaný čas), ale v aktuálním systému to nepotřebuju. Kdy příkaz dorazí, tehdy se provede.
μGUN mám nafocený 360° (bylo to poprvé a na narychlo zbastlené točně), ale ještě jsem se neproretušoval do finální podoby 128 snímkové rotace kolem svislé osy.
Dalších pár snímků z dané rotace např.: