Odsavač při sváření
Ahoj. Mám rychlej dotaz.
Je možné použít klasickej odsavač par při sváření i k soustruhu nebo frézce k odsávání par z pálení emulze či oleje?
Příladně v čem by mohl být problém?(mastnota?)
Mám možnost od kamaráda jeden koupit a krom svářeni by se mi hodilo vyřešit i ostatní dejmy.
Děkuju
Je možné použít klasickej odsavač par při sváření i k soustruhu nebo frézce k odsávání par z pálení emulze či oleje?
Příladně v čem by mohl být problém?(mastnota?)
Mám možnost od kamaráda jeden koupit a krom svářeni by se mi hodilo vyřešit i ostatní dejmy.
Děkuju
Těch par a hlavně aerosolů je na elektrostatiku moc. Prostě to "utopíš". Zejména ze soustruhu, kde to rozstřikuje sklíčidlo, je i několik deci za minutu. Existují lamelové odlučovače, ale je to dost rozměrné. To odsávání použij na sváření, nebo kalení, případně jiné "suché" svinčíky. Na aerosoly se to nehodí.
Územni ho, stačí kus měděnýho drátu hodit na zem. Pořádný vysavače to nedělají, ale doma mám lacinýho zmetka a kopal, tak sem na něj uvázal kus drátu, pohodil na zem a je po problému.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Ale pokud ho nedám přímo k onrobku aby to nabíralo ten aerosol, ale třeba 40 cm nad to aby to nasávalo jenten dejm, tak to vadí taky? Protože já mám v dílně vždycky úplnou mlhu když beru větší šponu jak na fréze tak na obrážečče a v zimě se mi nechce moc větrat. Příladně jak tohle řešíte vy?
Jaký je na to odsávání?
Jaký je na to odsávání?
Jedna věc je odsávání aerosolu z obrábění - na to jsou odstředivky a kapalina stéká zpět do stroje.ZoSo píše: ↑28. 12. 2019, 8:02 Ale pokud ho nedám přímo k onrobku aby to nabíralo ten aerosol, ale třeba 40 cm nad to aby to nasávalo jenten dejm, tak to vadí taky? Protože já mám v dílně vždycky úplnou mlhu když beru větší šponu jak na fréze tak na obrážečče a v zimě se mi nechce moc větrat. Příladně jak tohle řešíte vy?
Jaký je na to odsávání?
Druhá věc je filtrace vzduchu v dílně, abys tam nežral svinčik ze svařování, broušení nebo i obrábění. Na to jsou pračky vzduchu. Je jich spousta úrovní / a cen /. Obecně platí, že čím levnější zařízení tím dražší spotřební materiál // filtry //. V dílně 4x6 m kde běží jen malinké CNC mašinky jsem měnil filtry za cca 3,5k tak po týdnu. Nakonec jsem koupil dmychadlo kterým odsávám z celé dílny. Má 2,2 kW a běží přes měnič na asi 15 Hz což bohatě stačí na odsávání od mašin. Když potřebuji uklízet pustím to naplno a mám centrální vyssavač. Jako filtr mám dva plastové sudy. V prvním se vzduch zpomalí a odpadnou těžší kusy. Ve druhém sudu je patrona z kanalizační / plastové / trubky plná porcelánových izolantů // trubička asi 15x15mm //. Ty čas od času vyperu a poleju chladicí kapalinou. Na ten mastný povrch se chytne veškerý prach a poletavé svinčíky. Ty sračky likviduju normálně jako brusné kaly.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jak uz jsem psal
jestli je uvnitr elektrostatika coz tyhle pristroje byli tak to nebude fungovat ani zdaleka na tvuj zamysleny ucel
je to velmi citlive na druh odsavaneho bordelu
to zarizeni stoji normalne 50 000,- Kc asi jsi ho dostal za hubicku tak si toho vaz
jedna minuta odsavani u soustruhu a mas prdlacku
pouzivej to na svarovani, tj. kour a ne aerosol a vlhky vzduch a odmeni se ti to dlouhou zivotnosti a velmi levnym provozem (protoze elektrostatika), v konecnem dusledku ti to zachrani zdravi od ruznych respiracnich problemu ve stari
elektrostatika funguje tak ze tam jsou sady elektrod na ktere se to usazuje a posleze to z nich pada pripadne se normalne umejou a znovu a znovu pouzijou. Tj. zadne kupovani drahych filtru. Na vodu to moc nefunguje, ten aerosol ma ponekud vetsi a tezsi castice nez kour.
jestli je uvnitr elektrostatika coz tyhle pristroje byli tak to nebude fungovat ani zdaleka na tvuj zamysleny ucel
je to velmi citlive na druh odsavaneho bordelu
to zarizeni stoji normalne 50 000,- Kc asi jsi ho dostal za hubicku tak si toho vaz
jedna minuta odsavani u soustruhu a mas prdlacku
pouzivej to na svarovani, tj. kour a ne aerosol a vlhky vzduch a odmeni se ti to dlouhou zivotnosti a velmi levnym provozem (protoze elektrostatika), v konecnem dusledku ti to zachrani zdravi od ruznych respiracnich problemu ve stari
elektrostatika funguje tak ze tam jsou sady elektrod na ktere se to usazuje a posleze to z nich pada pripadne se normalne umejou a znovu a znovu pouzijou. Tj. zadne kupovani drahych filtru. Na vodu to moc nefunguje, ten aerosol ma ponekud vetsi a tezsi castice nez kour.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)