Postprocesory pro EdgeCAM
Nemáte, popřípadě nevíte kde sehnat postprocesory do EdgeCAMu na Mach3 a Heidenhain? Dík
netušim co bych mohl nabídnoutRadek-B píše:co das ?![]()
pro mach muzes pouzit post pro fanuc
heidenhain ?? pro jakou verzi ? Dialog nebo ISO ?
RADEK

na haidna mě stačí verze 426 nebo nižší. V práci pracuji s dialogem ale i iso by mě stačilo.
dík
Ak Vám ide len o postprocesory pre edgeCam žiadny problém, podľa konštruktéra postprocesoru sa dá vytvoriť na hocjaký cnc systém ( hedenhain, mefi atd. ), okrem toho ak má niekto záujem, môžem poslať PP pre WHN13-iTNC530, prípadne urobiť pre Váš stroj, stačí mi súčiastka ( v elektronickej podobe ) a k tomu 2až3 programy pre stroj, osobne som robil už zo všeličím ( myslím CAM systémy ) a možem povedať, že edgecam je skutočne dobrý, dokonca sa daju v ňom vytvárať veľmi ľahko makrá vo forme PCI, ja som skúšal surfcam, unigraphik ( sú veľmi dobré ), alphacam ( ten je tak domov do šopy, pretože čo v ňom robím 4hodiny v edge mám ani nie za hodinu ), no a potom edgecam v ktorom robím od verzie 7,5 takže už piaty rok a nevimením ani za nič ( mimochodom ostatné softy som skúšal priebežne vždy keď vylezú s nejakou novinkov a v alphacam som robil 7-mesiacov profesionálne v jednej firme ), okrem toho mám aj videoukážky ktoré som robil kolegom na výučbu v edgecam, môžem poslať tak isto i neaké makrá.
adresa dataalb@pobox.sk
adresa dataalb@pobox.sk
Nazdar Lubo!
Pises tu aj o makrach ......... . Ziskal som makro na vytvorenie polotovaru s tym,ze by sa to malo prejavit aj v programe,kde by automaticky zapisalo suradnice podla velkosti polotovaru (sys.Heidenhain iTNC530)
BLK FORM 0.1 Z X-300 Y-110 Z-46
BLK FORM 0.2 X300 Y110 Z0
Makro mam len to este treba zapracovat do postprocesoru, aby sa suradnice vygenerovali do programu a to sa mi nedari. Nemas s tym nejake skusenosti?
Pises tu aj o makrach ......... . Ziskal som makro na vytvorenie polotovaru s tym,ze by sa to malo prejavit aj v programe,kde by automaticky zapisalo suradnice podla velkosti polotovaru (sys.Heidenhain iTNC530)
BLK FORM 0.1 Z X-300 Y-110 Z-46
BLK FORM 0.2 X300 Y110 Z0
Makro mam len to este treba zapracovat do postprocesoru, aby sa suradnice vygenerovali do programu a to sa mi nedari. Nemas s tym nejake skusenosti?
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle ja tvrdim o Surfcamulubo píše: pretože čo v ňom robím 4hodiny v edge mám ani nie za hodinu ), no a potom edgecam v ktorom robím od verzie 7,5 takže už piaty rok a nevimením ani za nič

V te dobe Edgecam neumel za hodinu spocitat planarne prejezd pres plochu 100x200 mm, bez hlasky ze neco nejde spocitat.
Od te doby udelal hodne zlepseni a mnoho se zmenilo , ale nikdy jsem tomu neprisel na chut., vsechno se tam porad musi vypisovat a doplnovat jak u blbych a ty postupy jsou zbytecne slozite a narocne na cas.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Pro Jona: SPT 16 - NS660 bych našel a NS670 bych klidně udělal. Pro jakou verzi Edgecam?
Pro Orrisis: Heidenhain není problém. Mach3 nemám hotový, ale není problém udělat. Jaou verzi Edgecam máš a co jsou to za stroje?
Pro Flykii: K tomu makru bys měl mít zdrojový kód pro postprocesor, který musíš nakopírovat do správných oken v Konstruktéru. Má to ještě nějaké zádrhely. Co vím, tak u tohoto makra byl ale dobrý návod. Klidně ti to udělám.
Pro Orrisis: Heidenhain není problém. Mach3 nemám hotový, ale není problém udělat. Jaou verzi Edgecam máš a co jsou to za stroje?
Pro Flykii: K tomu makru bys měl mít zdrojový kód pro postprocesor, který musíš nakopírovat do správných oken v Konstruktéru. Má to ještě nějaké zádrhely. Co vím, tak u tohoto makra byl ale dobrý návod. Klidně ti to udělám.
-
taky bych se přidal s prosbou o postprocesor na heidenhaina(EdgeCAM) pokud mozno Dialog. Stroj FCQV63. Nějaký mám, ale není to úplně ideální 

-
zdravím...zkouším si hrát v edgecamu 11.0 ale rád bych tam viděl i jiný postrocesory než pro fanus...třeba mefi nebo heidenhain426...poradíte někdo kde je seženu???
Když otevřeš konstuktéra posprocesoru, zatrhneš nový dokument a následně zvolíš stroj frézka, tak se zobrazí vzory postprocesoru a zatržením zvolíš konfiguraci stroje. Dole nad vzory postprocesoru zarhneš zobrazit ostatní vzory a budeš vydět všechny šablony, je tam i TNC426, ale Mefi bohužel tam není. Až projdeš konfigurací, kterou můžeš proklikat a potvrdit, ulož soubor jako .cgd a následně dej kompilovat. Tím se post... zavede a následně ho můžeš i zvolit po otevření v EC. Verze 11 nepodporuje Helix nájezdy a křivku roseká na krátké přímky.
Ahoj nechtelo se mi zakládat nové téma, tak to přídam sem. Je to ze stejného soudku:
Nainstaloval jsem si EdgeCAM 2012 R2 se studentskou licencí, a potřebuju spustit součást která je už hotová, jen spustit její animaci obrábění ale když se chci přejít do technologie abych spustil simulaci vyskočí tabulka "chybějící nebo nesprávný postprocesor fanuc3x.mcp poté nelze načíst příkazový soubor fanuc3x.mcp a poté nenalezen žádny soubor .mcp
Stahnul jsme si odtud http://chomikuj.pl/arturoglobo/technicz ... 8Dar09o%29" onclick="window.open(this.href);return false; - fanuc3x-in.mcp ale to je pro verzi 10.
Může mi někdo poradit jak tam ten fanuc3x přidat aby mi to normánlně šlo? Potrebuju to do školy, takže se v tom vubec neorijentuju.
Děkuju moc Daniel.
Nainstaloval jsem si EdgeCAM 2012 R2 se studentskou licencí, a potřebuju spustit součást která je už hotová, jen spustit její animaci obrábění ale když se chci přejít do technologie abych spustil simulaci vyskočí tabulka "chybějící nebo nesprávný postprocesor fanuc3x.mcp poté nelze načíst příkazový soubor fanuc3x.mcp a poté nenalezen žádny soubor .mcp
Stahnul jsme si odtud http://chomikuj.pl/arturoglobo/technicz ... 8Dar09o%29" onclick="window.open(this.href);return false; - fanuc3x-in.mcp ale to je pro verzi 10.
Může mi někdo poradit jak tam ten fanuc3x přidat aby mi to normánlně šlo? Potrebuju to do školy, takže se v tom vubec neorijentuju.
Děkuju moc Daniel.
Od verze 2012 jsou nové typy postprocesoru, staré se musí v konstruktéru postp. převézt na nový typ, což znamená tvůj post. otevřít, systém okamžitě rozpozná starý vzor a nabídne aktualizaci, poté musíš soubor uložit a kompilovat, ale ve studentské verzi konstruktér nespustíš. Ale mohlo by jít otevřít soubor s tvou součástí a při přechodu do technologie zvolit jiný postro.- vzor