Výměna ložisek - mikrobruska Ferm
Zdar, potřebuji poradit. Mám mikrobrusku Ferm 160W a zjistil jsem že mám vylágrované ložiska. Nemůžu ale dostat dolu přední ložisko protože je za kleštinovým upínačem, Ten ale nejde dolu. Nevím jestli je jenom nalisovaný nebo má závit. Vůbec se nehne. Nesundával jste to někdo?
jestli máš to samé co jsem dkysi v době mladičké naivity koupil já tak tam bylo ložisko jen zalisováno v plastu.. po cca 2hodinách provozu se to ohřálo ložisko vypadlo a pro brusku to byla konečná.. potom se s tím dalo pracovat jen v poloze vodorovně a nebo do kopce
ale pokud to vydrželo tak dlouho že odešli ložiska tak budeš mít asi nějáké promakanější upnutí 

- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsi tam dal ložisko s větší dírou? To je ale ložisko lehčí řady a jeho únosnost bude nižší. Snadno ho tedy přetížíš a snížíš mu životnost. Ten starý vnitřní kroužek nejde dolů? Můžeš ho na dvou protilehlých stranách přebrousit a "odloupnout".petr213 píše:na hřídelce zůstal vnitřní kroužek. Na ten jsem dal ložisko o stejném vnějším průměru jako to původní
Petr Spáčil