Problém s Tigem
Mám https://www.alfain.eu/z23342-pegas-200-ac-dc-smart ocel na stejnosměrný proud vaří normálně. Když jsem chtěl zkoušet vařit hliník, tak to mám přepnout na střídavý proud. Chvíli to vaří, ale potom jenom přeskakuje oblouk. Mám něco špatně nastaveno, nebo může být svářečka rozbitá. Nastavení svářečky na přiloženém souboru. Jak se to chová v přiloženém videu.
- Přílohy
-
- 20200412_180047.mp4
- (5.62 MiB) Staženo 211 x
Teď už to nejsem schopen nasimulovat a jenom přeskakuje zapalovací VN. Před tím než se závada začala projevovat, to chvíli vařilo, a potom v průběhu vaření začalo jenom přeskakovat zapalovací VN. Na DC to vaří normálně., při stejném nastavení. Může tam být něco špatně nastaveného?
Nemyslím si. Balance a další fajnovosti by měly vliv na jakost / vzhled sváru, ale ne na to, že se vůbec nezapálí oblouk. Těžko takhle na dálku odhadovat, ale kdybych si musel tipnout, tak bych řekl, že ti odešel střídač polarity, že to nepřepíná. Ale jelikož výkonový stupeň chodí, když ti to jede v DC režimu, tak to bude asi jenom buzení koncového stupně. Mrkni dovnitř, jestli se tam něco neuvolnilo.
A ještě mě napadá, zkus změnit kmitočet. Pro sichr, co kdyby.
A ještě mě napadá, zkus změnit kmitočet. Pro sichr, co kdyby.

Já zatím pulsní svařování nepoužíval, jsem rád, že vařím normálně, takže kmitočet by na to vůbec neměl mít vliv, to bych musel přepnout na pulsní, změnit kmitočet a potom ho zase vypnout. To mi přijde nelogické a nebo jsem to špatně pochopil. Rozhodně díky za rady, třeba to, že to mlže být jenom mechanická závada mne nenapadlo.pafik píše: ↑13. 4. 2020, 9:43 Nemyslím si. Balance a další fajnovosti by měly vliv na jakost / vzhled sváru, ale ne na to, že se vůbec nezapálí oblouk. Těžko takhle na dálku odhadovat, ale kdybych si musel tipnout, tak bych řekl, že ti odešel střídač polarity, že to nepřepíná. Ale jelikož výkonový stupeň chodí, když ti to jede v DC režimu, tak to bude asi jenom buzení koncového stupně. Mrkni dovnitř, jestli se tam něco neuvolnilo.
A ještě mě napadá, zkus změnit kmitočet. Pro sichr, co kdyby.![]()
Mluvím o nastaveném kmitočtu AC proudu, ne o pulzování. Z obrázku je vidět, že ho tam nemáš navolený. Jen mě tak napadlo, jestli to nemá výrobce udělaný tak, že se tam dá nastavit kmitočet nula a pak to holt nezapaluje. Logicky by to byla kravina, ale co ty víš, jak to maj udělaný. Proto jsem chtěl, abys změnil kmitočet.
To je těžké, když se bavíš s člověkem, který tomu moc nerozumí.pafik píše: ↑13. 4. 2020, 1:04 Mluvím o nastaveném kmitočtu AC proudu, ne o pulzování. Z obrázku je vidět, že ho tam nemáš navolený. Jen mě tak napadlo, jestli to nemá výrobce udělaný tak, že se tam dá nastavit kmitočet nula a pak to holt nezapaluje. Logicky by to byla kravina, ale co ty víš, jak to maj udělaný. Proto jsem chtěl, abys změnil kmitočet.

Mal som to same na 25rocnej masine od REHM to ze som si to odpravil sam je na inu temu...
Cena opravy bola tazko nerentabilna...tak masina sla do prec pre niekho komu staci DC a kupil som novu...Viem toto si pocut nechcel.
Dufam ze budes mat viac stastia.
Cena opravy bola tazko nerentabilna...tak masina sla do prec pre niekho komu staci DC a kupil som novu...Viem toto si pocut nechcel.
Dufam ze budes mat viac stastia.
Mě před rokem přestal chodit ionizátor tak že nestartovala ,a jako správnej opravař jsem sundal kryt ,podíval ze na tu kupu součástek a vytáhnul jsem ofukovací pistoli od kompresoru ,vyhnal jsem prach a pavouky no a je opraveno už to zase rok maká .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Velmi častá závada všech moderních svářeček. Stačí vyfoukat a zase to jede. Prach ve svařovně je prevít.
ovšem pokud vodivý prach neudělá destrukci než ho budeš odstraňovat /ofukovat/
hledal jsem fotku no mám jen po vyfoukání...uvnitř bylo 0,5cm vodivého prachu sice ty DPS jsou lakované alespoň u značkových výrobců, ale i tak je lepší ten prach hlavně po převozu odstranitGdyž sa chce, tak ide fšecko...