Nemate niekto, alebo neviete kde na nete najst nejake vykresy na hoblovacku + zrovnavacku???
- nejaka zaujimava konstrukcia
- zdvihanie stola
Nieco do coho by ste isli aj vy....
hoblovacka + zrovnavacka vykres
Moderátor: sysel
Jako modelář mám v šupleti několik odkazů na konstrukce z ručních elektrických hoblíků, které jsou "břichem dolů" upevněné v konstrukci. Průchod materiálu se nastavuje metrickým šroubem pojížděním klínů anebo naklápěním přítlačné desky v případě, že místo placatého hoblíku je válec s brusným kotoučem.
Najít obrázky by chvíli trvalo, kdyžtak napiš.
Radek
Najít obrázky by chvíli trvalo, kdyžtak napiš.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Mne by skor trebalo nejaky vykres a rozmery.
Mozu byt aj obrazky pre inspiraciu..
Hladal som aj na roznych zahranicnych forach, ale ani poriadne neviem ako sa po anglicky povie hoblovacka
Mozu byt aj obrazky pre inspiraciu..
Hladal som aj na roznych zahranicnych forach, ale ani poriadne neviem ako sa po anglicky povie hoblovacka
Na googlu hledej "thickness sander", "thickness planner" vše samozřejmě "home made" nebo DIY. (Bohužel ten planner nebo planning machine má víc významů.
)
I když něco vypadá hodně hobby, princip z toho pochopíš.
Někde jsou i výkresy , ale rozměry musíš beztak uzpůsobit dvěma hlavním komponentám - motoru a brusnému/hoblovacímu válci.
Radek

I když něco vypadá hodně hobby, princip z toho pochopíš.
Někde jsou i výkresy , ale rozměry musíš beztak uzpůsobit dvěma hlavním komponentám - motoru a brusnému/hoblovacímu válci.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon