Soustružení 4hranu v 3-čelisťovce pomocí nařízlé trubky mám vyzkoušené, ale přesnost ani pevnost upnutí nejsou nic moc. A dost práce dá vyrobit trubku s patřičným vnitřním průměrem. Proto jsem začal postupně nakupovat i 4-čelisťová sklíčidla.
Jinak frézka není všelék - sice vyvrtávací hlavou se dá udělat pěkná díra, ale když v ní potřebujete navíc třeba zápich nebo nedejbože závit, tak je amen a musíte na soustruh. Pak přicházejí na řadu všechny šikovné fígle, které zde uvádíte.
Přispěju také jedním: I v soustředném 4-čelisťovém sklíčidle se dá upínat excentricky, a to bez použití zbytečně tlustých podložek, nebo zbytečného množství podložek. Využívám toho, že spirála sklíčidla má přesné stoupání (např. 6 mm), a čelisti vkládám do sklíčidla dle potřeby - některé dřív, některé o pár otáček spirály později. Když mám štěstí, tak se obejdu bez podložek, a když ne, tak vystačím s podložkami od 1 do 5 mm. Je to trochu na budku

, ale oproti sklíčidlu s nezávislými čelistmi to má tu výhodu, že nemusím nic dolaďovat hodinkama. Tato metoda je samozřejmě výhodná pouze pokud je díra vzdálená od boků kostky o nějaké celočíselné míry, na které mám přesné podložky.