Ahojte.
Som zaciatocnik a chcem si dat poradit.
Aky software by som mal pouzit a kde ho stiahnut?
Mam vlastnorucne postavenu 3 osu cnc stolovu frezu s ovladacou doskou Mechatrinic. Na controlu motorov pouzivam Kcam (na to co robim staci).
Ale kcam mi nedokaze vypocitat trasu na vnutorny alebo vonkajsi rez a ani postupnost rezania. Iba stred cesty a chaoticky to vyrezava.
Najviac sa mi pozdava vectric 2d a 3d , ale neviem kde ich stiahnut. Nechcem za to platit vela. Mam to iba ako hobby. Viete o nejakom linku, respektive nejaky podobny program a kde ho stiahnut?
Vopred dakujem
Aky software
na to ab nastroj respektoval vnutornu alebo vonkajsiu stranu je povel v gkode.
na to abu nefrezovala chaoticky staci upravit.
ak robis jednoduche tvary staci nainstalovat FREE nejaky CAD
nakreslis tvar co chces a ku tvaru prirataj/odrataj polomer nastroja. vznikne ti dalsia kontura ktoru budes obrabat.
na postupnost staci menit hladinu a tak donutit program pracovat podla teba a nie generatora.
ulozis ako dxf a importuj cez mach.
tam zgeneruj gkod a uprav.
potom stroj robi presne co chces.
cut 2 d mam legalne kupeny ku stroju a jedine na co ho pouzivam je overenie kontur a nahlad vyrobku.
jeho generovanie my nevihovuje a obraba dlho.
dvolezite je aj tak ovladat gkod. bez toho sa nezaobides.
ps. pisem z mobilu.. prepacte.
na to abu nefrezovala chaoticky staci upravit.
ak robis jednoduche tvary staci nainstalovat FREE nejaky CAD
nakreslis tvar co chces a ku tvaru prirataj/odrataj polomer nastroja. vznikne ti dalsia kontura ktoru budes obrabat.
na postupnost staci menit hladinu a tak donutit program pracovat podla teba a nie generatora.
ulozis ako dxf a importuj cez mach.
tam zgeneruj gkod a uprav.
potom stroj robi presne co chces.
cut 2 d mam legalne kupeny ku stroju a jedine na co ho pouzivam je overenie kontur a nahlad vyrobku.
jeho generovanie my nevihovuje a obraba dlho.
dvolezite je aj tak ovladat gkod. bez toho sa nezaobides.
ps. pisem z mobilu.. prepacte.
-
Zdravím
jsem úplný začátečník a prosím o radu. Mám za úkol oživit jeden dvouosý palící stroj (nejspíš se bude autogen používat pro řezání-pálení). Nevím si rady s posloupností jednotlivých kroků ve vygenerovaném G-kódu v LazyCamu.
"to: Votrelec" Píšete o posloupnosti měněmím hladiny pro jednotlivé objekty (např. kruhy a přímky v nějakém cad programu)? Mám jednoduchý Qcad. Potřebuju donutit "jak píšete" program aby posluchal mne.
V příloze je náhled na imporotvaný DXF soubor v LazyCamu. Potřeboval bych se zbavit šedých čárkovaných čar. V Machu mi to jezdí také podle nich. Kdybych soustružil, tak by mi to až tak nevadilo, ale při řezání autogenem by z toho vyšel paskvil.
Děkuju
jsem úplný začátečník a prosím o radu. Mám za úkol oživit jeden dvouosý palící stroj (nejspíš se bude autogen používat pro řezání-pálení). Nevím si rady s posloupností jednotlivých kroků ve vygenerovaném G-kódu v LazyCamu.
"to: Votrelec" Píšete o posloupnosti měněmím hladiny pro jednotlivé objekty (např. kruhy a přímky v nějakém cad programu)? Mám jednoduchý Qcad. Potřebuju donutit "jak píšete" program aby posluchal mne.
V příloze je náhled na imporotvaný DXF soubor v LazyCamu. Potřeboval bych se zbavit šedých čárkovaných čar. V Machu mi to jezdí také podle nich. Kdybych soustružil, tak by mi to až tak nevadilo, ale při řezání autogenem by z toho vyšel paskvil.
Děkuju
-
lazy cam už nepoužívám, přešel jsem na cut2D, zatím ho testuji a vypadá dobře