Soustruh SV 18 cena
Zdravím,
sháním soustruh, ideálně SV 18, točná délka do 1250. Trochu tápu v tom, jakou cenu očekávat (samozřejmě rozlišuji vyběhaný stroj vs stroj v dobrém stavu). Nedávno na bazoši proběhlo tohle:
Jakou cenu čekat za takovýto soustruh (předpokládám, že v dobrém stavu)?
sháním soustruh, ideálně SV 18, točná délka do 1250. Trochu tápu v tom, jakou cenu očekávat (samozřejmě rozlišuji vyběhaný stroj vs stroj v dobrém stavu). Nedávno na bazoši proběhlo tohle:
Jakou cenu čekat za takovýto soustruh (předpokládám, že v dobrém stavu)?
určite cena úmerne stúpa v závislosti na stave stroja.
ceny idú bohužiaľ len hore a hore, ja som už dávno nevidel peknú 18-ku pod 3000 eur. To myslím lože vreteno aj celkový stav v poriadku. Nehučí, maže , netreba po kúpe štelovať. Stroj o ktorý sa majiteľ staral. Potom je veľmi dôležité príslušenstvo. čo k sústruhu ešte je. Ja by som v tých 3000 určite chcel ešte minimálne príslušenstvo a to : univerzálku , a lunetu pohyblivú aj pevnú. / koník je samozrejmosťou/ + nejaké nože a otočný hrot
ak majiteľ bude mať k sústruhu všetko tak cena kludne aj 4500 -5000 eur
-suportová brúska, kopírka.kúželové pravítko , lícna doska, všetky vnútorné a vonkajšie klieštiny aj s púzdrami a tyčou na uťahovanie, závitové hodinky, lícna doska uhlová /neviem ako sa presne volá/, zadný nožový držiak ......
ak tieto veci budeš potom zvlášť zháňať pravdepodobne ta to bude stáť viac ako to naraz celé kúpiť
ja som k sústruhu doniesol domov aj súčiastky ktoré sa najviac opotrebovávajú, ťažko sa na to odpovedá a ešte ťažšie sa hľadá pekný a zachovalí stroj. Veľa štastia. Určite nehľadať len na bazoši. Ale povedať aj známym. Je všade veľa strojov v garážach o ktorých sa nevie.+ Mať peniaze pripravené a ak je dobrá kúpa nezaváhať.
ceny idú bohužiaľ len hore a hore, ja som už dávno nevidel peknú 18-ku pod 3000 eur. To myslím lože vreteno aj celkový stav v poriadku. Nehučí, maže , netreba po kúpe štelovať. Stroj o ktorý sa majiteľ staral. Potom je veľmi dôležité príslušenstvo. čo k sústruhu ešte je. Ja by som v tých 3000 určite chcel ešte minimálne príslušenstvo a to : univerzálku , a lunetu pohyblivú aj pevnú. / koník je samozrejmosťou/ + nejaké nože a otočný hrot
ak majiteľ bude mať k sústruhu všetko tak cena kludne aj 4500 -5000 eur
-suportová brúska, kopírka.kúželové pravítko , lícna doska, všetky vnútorné a vonkajšie klieštiny aj s púzdrami a tyčou na uťahovanie, závitové hodinky, lícna doska uhlová /neviem ako sa presne volá/, zadný nožový držiak ......
ak tieto veci budeš potom zvlášť zháňať pravdepodobne ta to bude stáť viac ako to naraz celé kúpiť
ja som k sústruhu doniesol domov aj súčiastky ktoré sa najviac opotrebovávajú, ťažko sa na to odpovedá a ešte ťažšie sa hľadá pekný a zachovalí stroj. Veľa štastia. Určite nehľadať len na bazoši. Ale povedať aj známym. Je všade veľa strojov v garážach o ktorých sa nevie.+ Mať peniaze pripravené a ak je dobrá kúpa nezaváhať.
-
RA-cko v najlepsom pripade od 2000 e hore,skor od 2500e.a treba ratat s tym ze bude treba zainvestovat do moznej opravy a hlavne prislusenstva,ktore sa da nam nastastie na SV 18-tku lahko zohnat a aj pomerne lacno kedze ho je dost.to iste aj nahradne diely
Já navíc během cca dvouletého shánění jiného soustruhu neviděl v inzerci pěknou v 18ctku
Jen samý šrot, potom trochu lepší šrot, taky vyloženě vrak... nabyl jsem dojmu, že už prostě nejsou a nebo jsem neměl štěstí.
Nakonec jsem sehnal šrot, ale s pěkným ložem a to bylo rozhodující.
Dnes pokud bych jí chtěl koupit a byla by nějaká opravdu pěkná, tak bych dal klidně i 100 -120 tis. Příslušenství ideálně alespoň lunety.

Jen samý šrot, potom trochu lepší šrot, taky vyloženě vrak... nabyl jsem dojmu, že už prostě nejsou a nebo jsem neměl štěstí.
Nakonec jsem sehnal šrot, ale s pěkným ložem a to bylo rozhodující.
Dnes pokud bych jí chtěl koupit a byla by nějaká opravdu pěkná, tak bych dal klidně i 100 -120 tis. Příslušenství ideálně alespoň lunety.
Strigon ME-250, SV18RA, Mikromat SFW200/600, L-TEC Ductling II
dal jsem za 18-ku 50 000,- měla pravítko 2x luneta a to je vše ušmudlaný olezený bez tabulek prostě dřel ve fabrice.
Ale je přesný všechny kvalty jdou i posuvy udělal jsem střední opravu řekněme...nějaké ložiska, pouzdro na podélný posuv ozubení pro reverzaci posuvu atd náklady pár stovek. Hlučnost přiměřená ono ty 18-ky nejsou zrovna tiché stroje sice o proti S28 je to tichošlápek
navíc to bylo 10km od baráku od zavolání po dovoz do dílny to trvalo 1 den peníze jsem si tehdy pujčil.
Ale je přesný všechny kvalty jdou i posuvy udělal jsem střední opravu řekněme...nějaké ložiska, pouzdro na podélný posuv ozubení pro reverzaci posuvu atd náklady pár stovek. Hlučnost přiměřená ono ty 18-ky nejsou zrovna tiché stroje sice o proti S28 je to tichošlápek
navíc to bylo 10km od baráku od zavolání po dovoz do dílny to trvalo 1 den peníze jsem si tehdy pujčil.
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Ja osobne nemám rád nafarbené a premaľované stroje. Som radšej keď stroj má pôvodnú farbu. Nevadí že je trošku oťukaný. Aspoň vidím to čo ja chcem vidieť, a nie to čo som nemal vidieť.
Ale je pravda že peknú 18 ku či už Ra alebo starú už nie je ľahké nájsť.
Ale je pravda že peknú 18 ku či už Ra alebo starú už nie je ľahké nájsť.
Zkus sehnat v ČR SUI 32 v provotuschopném stavu

Ta 40tka se pravda objevuje celkem dost, ale hodně málo od soukromíka a překupník to očeše, napálí a hejle kupuj

Strigon ME-250, SV18RA, Mikromat SFW200/600, L-TEC Ductling II
-
Ja som tu urobil podobne ako Peter,kupil som srot za 2300euro, z ucilista ktory nepracoval vo vyrobe a mal dobre loze.pomaly vsetko ostatne uz take dobre nebolo a trvalo mi asi mesiac dat to do slusneho stavu .stalo to este dost penazi navyse a aj nervov.niektore veci som musel dat robit do trencina k panovi sulekovi co generalkuje sv18-tky a cast som si robil sam