Milan199 píše: ↑4. 6. 2020, 2:13
Dawe píše: ↑4. 6. 2020, 11:51
Tak prece nekdo. A nejake lepsi modely mate taky? Zajimaly by me ted hlavne odpichy a digi. dutinomery v te stredni cenove relaci. Dik.
Odpichy určitě nepoužíváme. Na věci kde je 100% kontrola se záznamem používáme Keyence. Z těch digi jedině posuvky. Tříbodové mikrometry jedině v analogu.
to milan 584
Tyhle mikrometry se blbě používají od jakéhokoliv výrobce. Možná buď konkrétnější co ti vadilo. Jinak nemohu ani oponovat, ani potvrdit - neměl jsem to v ruce. Běžné hodinky a posuvky kontrolujeme na johansonky a kroužky a nebudí to ve mě nijaké rozpaky. Jinak to bereme od Habilis steel.
Tenhle mikrometr je zcela napikaču od kohokoliv (nápisy na tom jsou různý, včetně toho insize).
Takže vadilo mi na něm všechno, vyhovovalo nic. Zpracování (jak je to udělané) jak od kováře - chod čirá katastrofa.
Pouze konstatuji, že když číňan pod "značkou" insize má tu odvahu prodávat to, co jsem nalinkoval, tak opatrnost je podle mě víc než na místě.
Přesná měřidla je kapitola vůbec sama od sebe - doporučuji si zkusit dát do stojanu 50 let starý mykator od CEJ (nebo i třeba Somkator od Sometu
https://aukro.cz/uchylkomer-somkator-6938914023 ) a porovnat to s těma čínskýma budíkama.
A to prosím ten Somkátor (viz link) stál jako ty čínský parodie.
Nepochopitelná doba.