Poraďte, chci vrazit ruvnou do vřetena frézku s MK3 a mám pochyby, aby při otáčkách a frézování neměla tendenci vyskočit a tím zničit celej frézovanej výrobek. Vždy jsem frézku dával do sklíčidla. Myslím, že zbytečně točím i se sklíčidlem 100mm. Kvůli váze. Nebo mě napadlo udělat MK3 s vtrač.hlavičkou pro uchycení frézky, MK ze zadu vrtnout udělat do něho závit a zajistit MK dlouhým šroubem skrz celé vřeteno provi vyklouznutí. Co radíte vy?
Díky Jirka...[/b]
normalizovany zavit pre MK3 je M12 a je pravy .. t.j. normalny upinac ER25 ci ER32 na druhom konci MK3 ma na nom aj vnutorny M12 zavit a ten sa "pritiahne" do vretena srubou.
Pouzitie vrtackovej hlavicky je nevhodne . vzdy ale vzdy hadze (resp. hadze urcite viac ako kliestinovy upinac).. naviac je vacsinou na nejakom prevodniku MK3 napr na B18 .. a tym padom sa z B18 moze stiahnut dole. A pokial budete frrezovat ocel s hoci len 12mm frezkou zistite ze ju klasicka hlavicka nedokaze udrzat .. Sila kliestinoveho upinaca je omnoho vacsia ako 3 plosky v hlavicke.
Přepokládal jsem, že udělám nejdříve závit na vrt.hlavu do ní radeko, celé to upnout do sklíčidla a pak teprve stočit kužel mk3. To by nemělo mít pak žádnou házivost. Navíc potřebuju pouze ufréznout plocháč z jedné strany o 3mm po ploše s frézkou 5mm.
Morse3 hotovo. Děláno zednickou metodou na první pokus .
Nakonec asi na ten kužel udělám dvě drážky na břity a budu s ním rovnou frézovat (zarovnávat). Vrznul jsem do něj závit M10 pro uchycení skrz vřrteno.
potraviny píše:Morse3 hotovo. Děláno zednickou metodou na první pokus .
Nakonec asi na ten kužel udělám dvě drážky na břity a budu s ním rovnou frézovat (zarovnávat). Vrznul jsem do něj závit M10 pro uchycení skrz vřrteno.