Stavba CNC milling
-
Dobrý deň, chcel by som si postaviť cnc frézku 3 osú a potreboval by som poradiť že aké pohony vybrať elektroniku atď. Ďakujem
-
Veľkosť pracovnej plochy tak okolo500x400mm. Chcem to používať na hobby účely a obrabané materiály drevo.balza,preglejka,plasty možno časom aj mäkké kovy.
A pokračuj v tom, kolik do té frézky můžeš investovat, co jsi schopný vyrobit si sám a je potřeba velmi kvalitní práce, zvaž jestli se ti nevyplatí, třeba si ji koupit, nedávno tady na foru uživatel wolf , prodával mechaniku na frézku Tron, za velmi malý peníz, podívej se zpět do vlákna prodej, ono chtít, někdy neznamená mít, a za tu částku za kterou wolf toho Trona prodával, tak tu frézku do kupy nedáš
Rosta

-
Chcel by som si ju postaviť sám.Som strojár čiže z mechanickou časťou by nemal byť problém ale hlavne by som potreboval poradiť ohľadom elektroniky a s výberom krokových motorov a ake trapezové a vodiace tyče by boli vhodné.Ďakujem
Za tie peniaze to bude obrabat mozno polystyren.Elektronika,krokove motori,zdroj,koncaky a este ine veci daleko prekrocia tu sumu do akej by si sa chcel vojst.A este ak to chces aj na obrabanie lahkych kovov ako pises tak to zabudni.
-
Ja som myslel že elektronickú časť do 332€ zoženiem bez frézy samozrejme. Na mechanickú časť už veci mám. A ešte neviem aké trapezy si mám vybrať vlastne z akým stupaním a akým priemerom.
25kamikaze: nezkousel bych trpelivost tech, co ti chteji poradit
procti si forum, stavet jakoukoli masinu neni jako uriznout sroub (to bez urazky)
jestlize nenajdes odpovedi pak se ptej, protoze jinak klades hloupe otazky a na hloupe otazky dostanes jen hloupe odpovedi
opravdu to myslim dobre

procti si forum, stavet jakoukoli masinu neni jako uriznout sroub (to bez urazky)
jestlize nenajdes odpovedi pak se ptej, protoze jinak klades hloupe otazky a na hloupe otazky dostanes jen hloupe odpovedi
opravdu to myslim dobre
Prichy
Je pěkné že jsi strojař, ale máš to na čem vyrobit??? Máš frézku, soustruh, vrtačku, nebo k tomu máš přístup???? Máš měřidla abys to dokázal slušně sestavit a zkontrolovat??? Tohle to není jako šroubovat Merkur.25kamikadze píše:Chcel by som si ju postaviť sám.Som strojár čiže z mechanickou časťou by nemal byť problém ale hlavne by som potreboval poradiť ohľadom elektroniky a s výberom krokových motorov a ake trapezové a vodiace tyče by boli vhodné.Ďakujem

Mimochodem kolik Ti je?
Všechny věci na které se ptáš tu jsou již mnohokrát probrané, pročti si forum a pak až budeš mít jasnější představu, tak se začni ptát na konkrétní věci a nebo rovnou nadnes konkrétní záměr či návrh řešení.
Nebuď línej a hledej, vyplatí se to!!! Já jsem před časem strávil pročítáním starejch vláken tohohle fóra pěkných pár dní....

- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Velká většina stavitelů používá trapézy 16x4, které jsou také běžně k dostání, např. na cncshopu.25kamikadze píše:A ešte neviem aké trapezy si mám vybrať vlastne z akým stupaním a akým priemerom.
Petr Spáčil
Dakujem za odpoved a este by som cchel kupit H2 ovladac a chcel by som sa spytat na vase postrehy a nazory.DakujemVelká většina stavitelů používá trapézy 16x4, které jsou také běžně k dostání, např. na cncshopu.
Smugli