Dělící kotouč 24 zubů průměr 80mm
Hobik jako ja, pokud by to spechalo a stacilo v dane kvalite, by vzal tluste plexi nebo pertinax (ci podobny deskovy material - jednou k jinemu ucelu poslouzilo i plastove prkenko na krajeni do kuchyne tloustky cca 10 mm ), pichnul dulcikem stred, kruzitkem ci podobnym stavitelnym nastrojem udelal kruznici 80 mm, pod ni o neco mensi (podle potreby vyplynuvsi dale), na ni bych by uhlomer natukal celkem 24 stredu, a navrtal dirky o takovem prumeru, aby se pozdeji tvarily jako zuby.
Provrtal bych stredovovou diru, abych to mohl upnout do zevnitr do sklicidla nebo na nejaky trn.
Pokud by stredova dira nemela byt moc velka, tak na licni desku nebo bych si nejak nasimuloval tu licni desku.
Upnul bych polotovar do toho maleho soutruhu a ostruzil zvnejsku az na tech 80 mm. Ty vhodne umistene otvory o vhodnem prumeru se ted tvari jako zuby.
Ale zalezi na akutnosti potreby a/nebo pozadovane zivotnosti a presnosti ...
Ale mozna jsem uplne blbe pochopil pozadavek, tak pak sorry
.
Provrtal bych stredovovou diru, abych to mohl upnout do zevnitr do sklicidla nebo na nejaky trn.
Pokud by stredova dira nemela byt moc velka, tak na licni desku nebo bych si nejak nasimuloval tu licni desku.
Upnul bych polotovar do toho maleho soutruhu a ostruzil zvnejsku az na tech 80 mm. Ty vhodne umistene otvory o vhodnem prumeru se ted tvari jako zuby.
Ale zalezi na akutnosti potreby a/nebo pozadovane zivotnosti a presnosti ...
Ale mozna jsem uplne blbe pochopil pozadavek, tak pak sorry

Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Jsem psal, neznam akutnost ani presnost pozadavku

Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
lapa: V pohodě ale prostě mi přijde daleko jednodušší, rychlejší a přesnější to ozubené kolo. Ale jak píšu v úvodu, nesháním ozubené kolo, ale dělící kotouč: https://www.nastrojenaradi.cz/delici-ko ... et-zubu-24
- Zdenek Valter
No závada je v tom že autor požadavku neví co chce.
Nejdřív hovoří o 80 pak mu stačí 72 zubů ba dokonce na tom nachází i výhody no ale to třeba že dělící kotouč může být i s kulatými dírami nezmiňuje.
Vnitřně rozerván se přizná, že to má na malý soustruh no a co my s tím když nevíme jaký?
V Cadu to kreslit nechce - zřejmě proto abychom mu třeba nemohli nabídnout výrobu...
Jsem z toho velmi smuten - Takovému se poradit opravdu nedá .....
Nejdřív hovoří o 80 pak mu stačí 72 zubů ba dokonce na tom nachází i výhody no ale to třeba že dělící kotouč může být i s kulatými dírami nezmiňuje.
Vnitřně rozerván se přizná, že to má na malý soustruh no a co my s tím když nevíme jaký?
V Cadu to kreslit nechce - zřejmě proto abychom mu třeba nemohli nabídnout výrobu...
Jsem z toho velmi smuten - Takovému se poradit opravdu nedá .....
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Takže ještě jednou podrobněji:
1. Poraďte kde by se dal sehnat dělící kotouč 80mm/24z. Nebo tedy +- 80mm. Mám na mysli tovární výrobu (kalený, broušený) z nějaké mašiny, ne homo domo z misky pod květináč. Ještě jednou speciálně pro Zdenka Valtera: Hranaté zuby ne kulaté otvory, 24 ZUBŮ, PRŮMĚR 80mm. Na jaké mašině by se mohl používat? Kde/koho se zeptat?
2. Případně kolik by odhadem stála výroba takového kotouče (kalený, broušený)? Nebo vyřezat na drátovce z lepšího materiálu?
Děkuji
1. Poraďte kde by se dal sehnat dělící kotouč 80mm/24z. Nebo tedy +- 80mm. Mám na mysli tovární výrobu (kalený, broušený) z nějaké mašiny, ne homo domo z misky pod květináč. Ještě jednou speciálně pro Zdenka Valtera: Hranaté zuby ne kulaté otvory, 24 ZUBŮ, PRŮMĚR 80mm. Na jaké mašině by se mohl používat? Kde/koho se zeptat?
2. Případně kolik by odhadem stála výroba takového kotouče (kalený, broušený)? Nebo vyřezat na drátovce z lepšího materiálu?
Děkuji
Nic proti tobě, ale kalenej, broušenej, s přesností na stovku dáš pak na drobka s vůlí desetiny? To ten kotouč plánuješ používat osm hodin denně, pět dnů v týdnu? Ten pavlíkův je tuším ručně dělaný, max s otočákem a myslím, že přesnost je dostatečná.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
turnigy: Já jsem slušňák, ale jak se do lesa volá…
Charon: broušený určitě nebude na stovku, ten drobek je sice čínský sráč, určitě nemá vůli desetiny (a už vůbec ne na ložiskách vřetene), použiji ho párkrát do roka a přesto chci ten kotouč co nejpřesnější. Nechce se mi vysvětlovat proč, nechce se mi vysvětlovat už nic.
Zadání je jasné tak proč kurva ty plky kolem? Přesný kalený, broušený kotouč 24 zubů průměr kolem 80mm, vnitřní průměr neřeším.
Neptat se proč a na co, napsat kde sehnat nebo za kolik vyrobit. Já opět děkovat.
Charon: broušený určitě nebude na stovku, ten drobek je sice čínský sráč, určitě nemá vůli desetiny (a už vůbec ne na ložiskách vřetene), použiji ho párkrát do roka a přesto chci ten kotouč co nejpřesnější. Nechce se mi vysvětlovat proč, nechce se mi vysvětlovat už nic.
Zadání je jasné tak proč kurva ty plky kolem? Přesný kalený, broušený kotouč 24 zubů průměr kolem 80mm, vnitřní průměr neřeším.
Neptat se proč a na co, napsat kde sehnat nebo za kolik vyrobit. Já opět děkovat.