Kulomet za milion. No to se nám vyplatí. Do čí kapsy jdou mým odhadem 900 000Kč za jeden předražený kus? Dejte mi tu miliardu a postavím fabriku a dodám 2 000kusů včetně příslušenství.

Moderátor: sysel
Problém je ovšem v tom, že oni si chtějí koupit 950 fungujících a osvědčených zbraní, na které jsou dobré reference, ne předmět na úrovní výrobybobik píše: ↑4. 11. 2020, 9:30 https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ar ... cle-detail
Kulomet za milion. No to se nám vyplatí. Do čí kapsy jdou mým odhadem 900 000Kč za jeden předražený kus? Dejte mi tu miliardu a postavím fabriku a dodám 2 000kusů včetně příslušenství.![]()
Licenčníbobik píše: ↑5. 11. 2020, 7:49 No naše armáda ani tolik kulometů nepotřebuje. Potřebuje utratit 2% HDP. Tak mi přijde hloupé nepodporovat náš průmysl ale nakupovat to venku. Dala by se určitě zařídit i licenční výroba těchto skvělých kulometů, i když jejich užitné vlastnosti nejspíš o moc nepřesáhnou ty druhoválečné. Dostřel bude stejný, rozptyl taky. Nějaký školení na kulomet, i ten odborný personál a logistiku to bych očekával že to bude umět si každá armáda zařídit sama. Je jasný, že podléháme tlakům našich partnérů v NATO aby se používali jejich zbraně a podporoval jejich průmysl. Jako jsme malá země, nebudeme schopni rozvinout výrobu moderních letadel, tanků... tedy vyspělé bojové techniky. Ale základní výzbroj pěšáka by jsme snad mohli obstarat výrobně sami a pro náš stát levněji.
Njn, právě pro nás levněji ale jiní by utřeli hubu...bobik píše: ↑5. 11. 2020, 7:49 No naše armáda ani tolik kulometů nepotřebuje. Potřebuje utratit 2% HDP. Tak mi přijde hloupé nepodporovat náš průmysl ale nakupovat to venku. Dala by se určitě zařídit i licenční výroba těchto skvělých kulometů, i když jejich užitné vlastnosti nejspíš o moc nepřesáhnou ty druhoválečné. Dostřel bude stejný, rozptyl taky. Nějaký školení na kulomet, i ten odborný personál a logistiku to bych očekával že to bude umět si každá armáda zařídit sama. Je jasný, že podléháme tlakům našich partnérů v NATO aby se používali jejich zbraně a podporoval jejich průmysl. Jako jsme malá země, nebudeme schopni rozvinout výrobu moderních letadel, tanků... tedy vyspělé bojové techniky. Ale základní výzbroj pěšáka by jsme snad mohli obstarat výrobně sami a pro náš stát levněji.
Trošku historického okienka pre upresnenie. Zbrojovka Brno s Brenom, alebo teda so ZB26 má minimálnu zásluhu.