chtěl bych si nechat poradit s výběrem laseru. Chci si nejprve práci s laserem vyzkoušet, jednak proto, že se mi takové zařízení líbí stejně jako 3D tisk a zadruhé proto, že by mi to mohlo usnadnit práci či možnost nabízet další produkty/služby.
V tuto chvíli mám jen malou představu o tom, kolik co stojí a jaké lasery co zvládnou. Něco jsem nastudoval, ale sám se do výběru rozhodně pouštět nebudu.
Požadavky:
Prac. plocha postačí o velikosti papíru A4 - 210 × 297 mm
Potřebuju dostatečný výkon pro možnost řezání do textílií jako je polyamid s gumovou úpravou, polyester apod, ideálně i koženku a polypropylenové popruhy.
Gravírování do skla a textilu. Nicméně pokud jsem dobře četl, tak pokud laser zvládne řezat, tak gravírovat už není problém (do materiálů,který je schopen dělit).
Nějaký srozumitelný software a ne příliš komplikované ovládání (pokud tedy souvisí přímo s laserem a ne softwarem, který se rozhodnu používat v PC)
Nepotřebuji rozhodně to nejlepší na trhu ale hledám ten nejlepší poměr cena výkon. Takovou tu zlatou střední cestu a ideálně něco co vytáhnu z krabice a nebudu to muset měsíc upravovat aby to fungovalo.
Je vůbec reálné vyhovět mým požadavkům s rozpočtem třeba 40 tisíc ?
V jaké cenové kategorii bych se v tomto případě pohyboval?
Budu rád za každého kdo přispěje nějakou užitečnou radou, tipem či jinou slušnou poznámkou.