Dobrý den,
mám na Vás dotaz, zda bývá běžnou součástí měničů údaj o motohodinách provozu.
Nemám na mysli žádný konkrétní typ, jde mi vlastně jen o to, zda je to: úplně běžné/zcela výjimečné/pouze u vyšších modelů výrobce XY apod.
Náhodně jsem se díval na parametry některých typů a nikde jsem nic podobného neobjevil.
Děkuji moc předem
FM a provozní hodiny
smysl otázky naprosto nechápu - měničů se dělají mraky typů, nepředpokládám, že někdo bude znát všechny.Laya píše: ↑18. 11. 2020, 8:56 Dobrý den,
Nemám na mysli žádný konkrétní typ, jde mi vlastně jen o to, zda je to: úplně běžné/zcela výjimečné/pouze u vyšších modelů výrobce XY apod.
Náhodně jsem se díval na parametry některých typů a nikde jsem nic podobného neobjevil.
Děkuji moc předem
Takže pro ilustraci - třeba CT (Nidec) M200 má v parametrech
časovač - výměna filtru
časovač - doba připojení k síti
časovač - doba provozu
viz parametry 06.018 až 06.023
Laya> Rekl bych ze ten jednoduchy citac hodin zapnuteho zarizeni najdes u velke vetsiny menicu, jen pod jinymi jmeny. Napr. Omron -Power ON time monitor, KEB - Power On Counter, SEW- neco jako power applied hours ...). Je to obvykla monitorovaci fce. Jeste je podobne bezny citac hodin samotneho behu VFD (Omron-Total Runtime, KEB-Modulation on Counter, SEW-drive runing hours ...). Pochopitelne neznam vsechny znacky, to asi nikdo...
Proc se na to vlastne ptas?
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Já nevím, jestli nedělám nějaký zmatek. Teď jsem odpovídal a nikde to nevidím...Dawe píše: ↑18. 11. 2020, 9:55 Laya> Rekl bych ze ten jednoduchy citac hodin zapnuteho zarizeni najdes u velke vetsiny menicu, jen pod jinymi jmeny. Napr. Omron -Power ON time monitor, KEB - Power On Counter, SEW- neco jako power applied hours ...). Je to obvykla monitorovaci fce. Jeste je podobne bezny citac hodin samotneho behu VFD (Omron-Total Runtime, KEB-Modulation on Counter, SEW-drive runing hours ...). Pochopitelne neznam vsechny znacky, to asi nikdo...
Proč? Je to požadavek zákazníka (neptejte se dál, nevím

Jinak děkuji moc
smysl otázky naprosto nechápu - měničů se dělají mraky typů, nepředpokládám, že někdo bude znát všechny.
časovač - výměna filtru
časovač - doba provozu
[/quote]
Ba ne, smysl jste pochopil, myslím, zcela dobře.
Jen jsem nenašel (neviděl) u asi pěti náhodně vybraných žádnou takovou položku. Šlo mi jen o to, zda je to běžně obsažená funkce nebo nějaký špek. Jinak bych snad jen chtěl upřesnit, že mi šlo o běžným uživatelem nenulovatelné počítadlo hodin od uvedení do provozu. Klasický hobbs meter.
časovač - výměna filtru
časovač - doba provozu
[/quote]
Ba ne, smysl jste pochopil, myslím, zcela dobře.
Jen jsem nenašel (neviděl) u asi pěti náhodně vybraných žádnou takovou položku. Šlo mi jen o to, zda je to běžně obsažená funkce nebo nějaký špek. Jinak bych snad jen chtěl upřesnit, že mi šlo o běžným uživatelem nenulovatelné počítadlo hodin od uvedení do provozu. Klasický hobbs meter.
Laya - dalsi dobra fce u menicu, ktera by ti zarucila aby ti neautorizovany operator nemanipuloval s temi hodinami je zabezpeceni heslem. Lepsi VFD maji taky radu funkcnich modu (pracovni, kalibracni, chraneny apod. ) pricemz v nekterych ma operator pristup jen ke zvolenym funkcim a ovladacim prvkum, ktere jsou pro jeho praci potreba... a jen admin zna heslo pro vstup do dalsich modu...
Napr. KEB rady Combivert maji zabezpeceni heslama docela dobre propracovane, staci najit v datasheetu Password nebo myslim termin Customer Parameter Group a muzes si overit zda umi to co chces (ja z hlavy uz nevim).
Edit: nebo muzes pro zabraneni manipulace s parametry zvolit VFD uplne bez ovladaciho panelu a setup udelat jen pomoci PC software, prip. zvolit VFD s odnimatelnym panelem a po setupu ho odebrat...pokud to ta aplikace umoznuje - nemam paru.
Protoze fakt neznam tvou aplikaci, tak ti jen muzu rict ze je to urcite resitelne, ale musis si zkratka nastudovat datasheety par VFD a najit si ten, ktery te aplikaci vyhovuje.
Napr. KEB rady Combivert maji zabezpeceni heslama docela dobre propracovane, staci najit v datasheetu Password nebo myslim termin Customer Parameter Group a muzes si overit zda umi to co chces (ja z hlavy uz nevim).
Edit: nebo muzes pro zabraneni manipulace s parametry zvolit VFD uplne bez ovladaciho panelu a setup udelat jen pomoci PC software, prip. zvolit VFD s odnimatelnym panelem a po setupu ho odebrat...pokud to ta aplikace umoznuje - nemam paru.
Protoze fakt neznam tvou aplikaci, tak ti jen muzu rict ze je to urcite resitelne, ale musis si zkratka nastudovat datasheety par VFD a najit si ten, ktery te aplikaci vyhovuje.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
SEW ráta aj spotrebované kW.Laya píše: ↑18. 11. 2020, 8:56 Dobrý den,
Děkuji moc předem