Na tomhle fóru jsem nový a rád bych poprosil o drahocenné rady.
Ani pořádně nevím kde začít ale nejlepší to bude od začátku...
Jsem nadšený kutil a díky mému tchánovi jsem se trochu zhlédl ve strojařině. Zatoužil jsem po vlastním mini CNC. Občas jsem si něco pročetl na netu a při jednom takovém brouzdání jsem narazil na stavebnici cnc routeru z číny za(pro mě) přijatelný peníz. Asi jsem měl zrovinka hlavu v prdeli nebo nevím, ale bez jakéhokoliv hlubšího zjišťování jsem si navolil parametry stavebnice a koupil ji...

Co se stalo, stalo se. Peněz mě líto není a vlastní blbost z neuváženého nákupu zamrzela a přešla.
Teď jsem vlastníkem cnc router od fy. bulkman3D a to konkrétně verze "WorkBee" v následující konfiguraci:
WorkBee 1010 se šroubovým vedením
ovladač: NVUM MACH 3
motory: 4x krokový motor nema 23 2,45 Nm, high torque + vodou chlazené vřeteno 2,2kW, 220V (Huanyang)
(pro lepší představu lze nastavit v konfigurátoru na stránkách bulkman3d.com)
Dát to po mechanické stránce dohromady podle návodu nebylo nic obtížného. Se zapojením elektřiny a sestavením rozvaděče mi pomohl tchán. Ale je tu fáze oživení a nastavení. Jak jsem na tomhle fóru vyčetl tak to není žádná prdel ani pro zkušeného chlapa, natož tak pro mě (začátečnické vemeno). Proto bych velmi rád poprosil o radu/zkušenost, ať už s těmito čínskými cnc apod.
Co potřebuju vědět pro spuštění?
Co potřebuju mět pro spuštění?
Je tu někdo z Hodonínska (j. morava) kdo by byl ochotný mě do věci zasvětit/setkat se a dát radu?
To, že su zbrklý kokot už dávno vím. To mě tu nemosíte opakovat.

Jediné čeho mám opravdu dost je chuť a síla učit se novým věcem. Chci se s tím naučit dělat a porozumět tomu. Proto předem děkuju za jakékoliv konstruktivní rady.