není to moc strojařské, ale je tu dost lidí, kteří by mohli vědět (a týká se to zavedení internetu do dílny, tak co

Oba dotazy se týkají PoE wifi AP 3Com WL-561 z druhé ruky, o kterém předchozí majitel tvrdil, že je funkční. IMHO kecal, ale nechci se unáhlit (a možná jsem to dorazil já, o tom případně později

1. Je k tomu, aby se napájené zařízení (PD) rozběhlo, potřeba mezi zdrojem a PD nějaký handshake nebo by mělo stačit přivést 48VDC na spare pairs (hnědá, modrá)? Pokud to udělám já, nestane se nic. Obvod na vstupu vypadá podobně, jako zde, za diodami jsem napětí naměřil, na výstupu celého DC-DC ne.
1b. Bývá u těchto DC-DC obvodů nějaká typická závada, kterou bych případně snadno opravil?
2. AP se nějak rozeběhne, pokud přivedu cca 5V na power port* (ten se přes diodu napojuje na výstup DC-DC, zároveň budí nějaký optočlen, který asi DC-DC vyřazuje z provozu). Proběhne jakási inicializace, ale nevidím žádný wifi signál (což je po factory resetu, který jsem dal, možná OK), ale ani přes Ethernet se AP nepřipojí (stovka bliká, na síti vidím jeho MAC adresu, ale nepřiřadí se mu IP), což by měl. Takže se pokouším zachytit posledního stébla, což je COM port:
Mám tento USB modulek (prověřený malým arduinem), zapojil jsem ho takto:
Mělo by to fungovat nebo je tam něco špatně? Zkusil jsem dva klienty** (Serial monitor z arduina a toto) a AP na to nijak nereaguje. Nastavení baud rate atd. mám podle požadavků z návodu AP, viz obrázek výše.
Dík, T..
* Bohužel se nikde neuvádí, jaké napětí by se tam mělo přivádět, konektor je z výroby přelepený nálepkou "nepoužívat, napájet přes PoE".
** EDIT: Tři, i vlastní Java program (grbl kontroler, s grbl si povídal hezky).