Cnc Frezka na vyuku
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Neprodavate nekdo malou CNC frezku, staci opravdu mala plocha klidne 200mmx300mm. Chtel bych s ni frezovat slozitejsi tvary do preklizky. Ale primarne ji chci na uceni se. Casem treba prejdu na jiny stroj, ted mi jde primarne o vzdelavani se a tvorbu mensi projektu z preklizky. Dekuju Za nabidky
Cenu si predstavuji do 5000.

Nazdar,
kup si GRBL stroj typu 3018 s offline ovladačem
https://m.aliexpress.com/wholesale/Rout ... +grbl.html
Zvládne to překližku a samozřejmě polyš, je to názorné, mechanicky jednodušší než 3D tiskárna.
Varianty s tebou udanými rozjezdy mají už malinko jiný koncept a stojí víc. Klíčová slova pro vyhledání i nějaké možnosti máš v odkazu...
Radek
kup si GRBL stroj typu 3018 s offline ovladačem
https://m.aliexpress.com/wholesale/Rout ... +grbl.html
Zvládne to překližku a samozřejmě polyš, je to názorné, mechanicky jednodušší než 3D tiskárna.
Varianty s tebou udanými rozjezdy mají už malinko jiný koncept a stojí víc. Klíčová slova pro vyhledání i nějaké možnosti máš v odkazu...
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Dekuju o tomhle strojku vim
a hodne o ni uvazuju
spis jen jestli podobneho drobecka nekdo neprodava tady na foru
po prechodu na vetsi stroj
jinak ano planuju si s tim hrat a delat drobnosti aspon ted ze zacatku
casem uvidim jestli se mi vyplati investovat do neceho trosku vetsiho 

nebo si ji muzes postavit sam, na tuto ti muzu poslat vykresy a modely tistenych dilu
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Bohužel ty malinké stroje se často dělají v top provedení, například ohledně přesnosti a cena bývá o dost vyšší než u klasického rozměru.
Tedy pokud myslíš opravdu produktivní obrábění s tím co k tomu patří.
Zde je nejekonomičtější pořídit starší CNC, případně jej nechat repasovat.
Tedy pokud myslíš opravdu produktivní obrábění s tím co k tomu patří.
Zde je nejekonomičtější pořídit starší CNC, případně jej nechat repasovat.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Pro občasné obrábění nemá smysl hledat stroj, ale kvalitní firmu se zázemím a zkušenými lidmi.
Taková spolupráce je pak oboustranně nejlepší, já získám výrobek v kvalitě kterou bych jen tak nedosáhl za odpovídající cenu bez všech problémů s údržbou strojového parku, hledáním vhodných nástrojů apod.
Tedy pokud nejsem nějaké vývojové centrum které si pořídí za pár melounů CNC a na tom pak jednou týdně amatérsky vytvářím co potřebuji.
Taková spolupráce je pak oboustranně nejlepší, já získám výrobek v kvalitě kterou bych jen tak nedosáhl za odpovídající cenu bez všech problémů s údržbou strojového parku, hledáním vhodných nástrojů apod.
Tedy pokud nejsem nějaké vývojové centrum které si pořídí za pár melounů CNC a na tom pak jednou týdně amatérsky vytvářím co potřebuji.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
šlo mi o to, že ma nezaujíma rýchlosť a produktivita
Jaká je zhrube cena, věděl bys? Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino