laser pálení + ohyb

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
RaS

15. 2. 2021, 10:06

Potřeboval bych vypálit a ohnout plech do tvaru harmoniky viz obrázek, uměl by někdo?
plech ocel 2mm, délka ohybu cca 600mm, ohyby vždy po 90st o délkách 55 a 75mm + kraje cca 30mm pod úhlem cca 30(60st) - přesné rozměry bych dodal s dxfkem v rozloženém tvaru..
rozložený tvar cca 600x730mm s cca 50ti dírama D40mm v ploše

přesnost ohybu není nijak zásadní, jde jen o to aby to takhle rovně leželo v ploše, pokud to "nabyde" o pár mm do délky nehraje roli..
potřebuju cca 5ks
prosím o orientační cenu a termín děkuji..

dále prosím o všechny odborníky, lajky a všeználky, kteří to nechtějí/neumějí dělat ať si nechají komentáře o tom, kterej idiot to takhle navrhnul, nakreslil a jak to dělat jinak správně, to bych rád diskutoval až skutečně s někým kdo už u toho ohraňováku bude stát.. děkuji

harmonika.jpg
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Thomeeque

15. 2. 2021, 10:17

RaS píše: 15. 2. 2021, 10:06 plech ocel 2mm, délka ohybu cca 600mm, ohyby vždy po 90st
Jaký je typický rádius ohybu (u "běžného" ohraňováku), příp. jaký nejmenší se dá dosáhnout? Shodou okolností bych rád stejný úhel na stejném plechu.

Díky, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
RaS

15. 2. 2021, 10:38

nejsem obsluha ohraňovacího lisu, ale tak nějak to vychází u měkké oceli někde kolem 60% tloušťky plechu u nějaké tvrdé hliníkové slitiny třeba 300% aby se to netrhalo.. spíš záleží na délce ohybu.. jsou lisy co ohnou 2ku plech na 5mm a jsou lisy co potřebují na minimální pohyb klidně dvakrát tolik..
mě o ten rádius ohybu ani zas tak nejde jestli bude R1 nebo R3 je mě fuk..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Pipik

15. 2. 2021, 12:05

Jako, na takovýhle srandy mám kolegu co má fabriku na plechy. Už mi dělal kolik různých plechových krytů na frézky. Pálí to laserem, ohýbá na ohraňováku, barví v práškový lakovně, jen svařování má externě... U kusových věcí je prej náročnější papírování než samotná výroba :lol:
Můžu se ti přeptat.
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit :wink:
Pipik

15. 2. 2021, 12:14

Oukej. Máš prej dodat to dxfko. Nejlíp ve složeným tvaru ten pohled cos tu namaloval, a jelikož tam máš díry, tak asi rozvin, ale vždy s jednou čárou kde je ohyb (softwery při rozvinu malujou tři - střed a okraje ohybu, to ne, to je mate). A poznámku že je důležitý aby to sedělo v rovině.
Pak ti můžu říct cenu.

... a pak ještě jestli fungujou o jarních prázdninách, co tu teď na jihu máme... :roll:
Pipik

15. 2. 2021, 12:26

Thomeeque píše: 15. 2. 2021, 10:17
RaS píše: 15. 2. 2021, 10:06 plech ocel 2mm, délka ohybu cca 600mm, ohyby vždy po 90st
Jaký je typický rádius ohybu (u "běžného" ohraňováku), příp. jaký nejmenší se dá dosáhnout? Shodou okolností bych rád stejný úhel na stejném plechu.

Díky, T.
To ti nepovím, jaký je typický rádius, mě vždycky zametaj ať to neřešim, ať jim řeknu který rozměry jsou u výrobku důležitý (a ty mi fakt dodrží), že rádiusy a přídavky materiálu na ohyb už pořeší sami. Ale dodávaj mi 3mm hliník s vnitřním rádiusem běžně asi 0,5mm? Prostě umí vcelu ostrý ohyby. Jednou jsem dostal i úplně ostrou vnitřní hranu, ale můžu si prej i říct jestli ostrej nebo jakej rádius kde chci. Asi tak. Typický není nic, typický je prej to co maj zrovna nasazený na mašině.
RaS

15. 2. 2021, 1:22

no ono nastane problém pokud bude mít nasazenou R1ku a budeš chtít ohnout 10ku plech..
nicméně to neřešme..
OK tak já to nakreslím.. a pošlu
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“