chtel bych se zeptat na priliznou cenu vyroby snekoveho prevodu. O co se jedna:
- mala astronomicka motorizovana montaz pro teleskop do cca 5kg (co to prizblizne obnasi vim, 2 montaze jsem uspesne ladil/servisoval/motorizoval

- jako vzor poslouzi tohle(mam ji doma): https://www.skywatcherusa.com/products/az-gti-mount
- to trpi na par problemu - hlavce co se vule ulozeni os tyce (vule v prevodovce atd. zminovat ani nebudu)
Chtel bych proto zkusit postavit vlastni - takovy volnocasovy projekt - podotykam nejsem vzdelanim strojar, proto budu rad za konstruktivni zpetnou vazbu, jestli budu mit nekde nejakou botu

Technickym citenim odhaduju, ze snek bude nejdrazssim dilem na cele montazi - proto chci prozkoumat vyrobitelnost a cenou hladinu (varinta 2 je kanibalizace soucasnych kol a zasazeni do slusneho ulozeni - zase je mi lito rozebrat jakztakz funkcni vec).
Zakladem vseho je zminovany snekovy prevod - chtel bych pouzit podobnou geometrii:
- 144zubu (prevod 144:1) - z toho co jsem nastudoval o snekach, tak se bude jednat zrejme o modul 0,5 - je tak?
- prumer snekoveho kola cca 73mm, tloustka 8mm, vyska zubu 6mm+nejake diry ve stredu pro uchyceni, material: dural?
- snekova hridel ma prumer 9mm pres zuby sneka, delka ~70mm, material:bronz?
na kolik si cenite vyrobu dvou takovych snekovych kol? at vim jestli ma cenu v rozvaze vubec pokracovat dal. Chybi nejake jine informace potrebne pro odhad?
Dekuji za pripadne nabidky
Martin