Zdravím,
scháním pilu a nakonec se rozhoduju mezi Opti S 275 G a Pilous 220 Plus.
Máte s nima prosím někdo zkušenost? Především s tou Opti?
Díky za cokoliv.
PK
Pila? Opti S 275 G nebo Pilous 220 Plus?
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je zase kousek jinde. To budu muset vzít v úvahu až konečně vyřeším kam se mi vejde pilaKrutor píše:A mně se právě líbí ten Bomar mimojiné proto, že má převodovku s čelním soukolím.

Aleš Procháska
Mám Pilouse 220 už asi čtyři roky a jsem s ním maximálně spokojený.
PETR
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
V Bomaru jsem rok dělal, i když jako THP, ne přímo na dílně. Takže vím něco málo ze zákulisí. Myslím, že to je jedna z mála firem, která ještě drží jakous takous českou kvalitu. Myslím, že Pilous na tom bude velmi podobně, i když navzájem se ty firmy nemůžou vystát
To je ale asi mezi konkurujícími si firmami běžné.
Zdá se mi, že Pilous nepatrně víc tlačí na ceny směrem dolů. Ale kvalita tam je. Mně osobně připadnou stroje od Bomaru takové víc kompaktní, Pilous mi připadně takový lehce "ježatý", zkrátka z konstruktérského hlediska méně vyzrálý. Ale to je jenom můj dojem. Dále Bomar má o pár desítek kilo navíc, což znamená více matrošu, a to je u pily velmi důležité.
Rozhodně si ale myslím, že volbou Bomar či Pilus nemůžete nic zkazit. Ale Optimum pily se mi nelíbí - za podobnou cenu máte oproti české kvalitě jen Číňana. A hlavní mínus, pokud se nemýlím, je absence tvrdokovového vedení pásu. Jak mi bylo bomarskými konstruktéry vysvětleno, ložiska mají za úkol jen pás nasměrovat do tvrdokovových kostek, které ho teprve důkladně vedou. Neboli ložiska šetří ty kostky.

Zdá se mi, že Pilous nepatrně víc tlačí na ceny směrem dolů. Ale kvalita tam je. Mně osobně připadnou stroje od Bomaru takové víc kompaktní, Pilous mi připadně takový lehce "ježatý", zkrátka z konstruktérského hlediska méně vyzrálý. Ale to je jenom můj dojem. Dále Bomar má o pár desítek kilo navíc, což znamená více matrošu, a to je u pily velmi důležité.
Rozhodně si ale myslím, že volbou Bomar či Pilus nemůžete nic zkazit. Ale Optimum pily se mi nelíbí - za podobnou cenu máte oproti české kvalitě jen Číňana. A hlavní mínus, pokud se nemýlím, je absence tvrdokovového vedení pásu. Jak mi bylo bomarskými konstruktéry vysvětleno, ložiska mají za úkol jen pás nasměrovat do tvrdokovových kostek, které ho teprve důkladně vedou. Neboli ložiska šetří ty kostky.
Petr Spáčil
- pilouspasovepily
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,pavelk píše:Díky všem za příspěvky.
Dneska jsem objednal Pilouse 220 Plus.
Doufáme, že jste s naší pilou ARG 220 PLUS spokojen a těšíme se na další spolupráci.
Pokud máte zájem, máme nyní akci na pilové pásy: 3 PILOVÉ PÁSY SE SLEVOU 50%
- 3 kusy pilového pásu získá prvních 5 ZÁKAZNÍKŮ, kteří pošlou email na: sejkora@pilous.cz s těmito informacemi:
typ pily (ARG 100 - ARG 300)
výrobní číslo pily
typ pilového pásu (M42, M51)
ozubení (variabilní, konstantní)
řezaný materiál v mm nebo počet zubů
kontaktní a fakturační údaje
- akce se vztahuje pouze na pilové pásy na menší stroje - od ARG 100 do ARG 300
více info na: http://www.pilous-pasove-pily.eu/news/s ... love-pasy/" onclick="window.open(this.href);return false;
pásové pily na kov
pásové pily na dřevo
pásové pily na dřevo