nedavno som si zakupil Bulharskeho Kazanlika BK32. So strojom som zatial velmi spokojny, je vo fajn stave ale rozhodol som sa pre kompletnu generalku, cistenie, vymenu lozisk, prefarbenie...
1.
Pri demontazi som narazil na problem ze netusim ako mam povolit a demontovat "nonius s madlami na rucny posun" (netusim ako sa to odborne vola takze kludne ma opravte

Demontoval som horny kryt na ktorom boli 4 ploche srobiky, pod nim boli 2 male cerviky, ktore podla vsetkeho idu do nejakych dvoch kolikov ktore asi drzia tie 2 madla ale vobec netusim princip akym to je zmontovane. Z opacnej strany som demontoval pruzinu aj jej drziak ale netusim ci je to potrebne demontovat aj z opacnej strany. Plus som demontoval aj 2 vacsie cerviky, jeden je na aretaciu a drzi pruzinku s ocelovou gulickou a druhy neviem na co je ale je trocha dlhsi.
https://photos.app.goo.gl/uoJo8YX1GifKZCmDA

2. Trocha mi kvapka olej z prevodovky cez vreteno. Akym sposobom je to utesnene? Je tam nejake gufero alebo len presne dosadacie plochy? A popripade ako sa to da vymenit alebo demontovat kompletne cele vreteno aby som sa ku tomu dostal a poriadne to zatesnil.

3. Kde by som vedel zohnat originalny manual nakolko na tumlikove som ho nenasiel a zatial pouzivam navod na PK31 co je velmi podobna vrtacka, vyzera ze vsetko sedi ale netusim ake su tam realne rozdiely napriklad v loziskach, prevodovke a dalsich veciach.
4. Ako sa pouzivaju ploche maznice, ktore su aj na vrtacke aj na zveraku? Ja co poznam maznice tak su bezne take co trocha trcia a nacvakne sa tam pistol, tuto netusim vobec ako tam natlacit tuk. Je tam len aretacny kruzok ocelovej gulicky s pruzinkou.
Vopred dakujem za vsetky rady
Maznica c. 1

Ak sa mi podari dotiahnut tuto opravu dokonca velmi rad by som napisal detailny postup, aj s videom, fotkami a vsetkym cim som si presiel od kupy, prevozu, cistenia a vsetkych tychto problemov ak by nahodou mal niekto v buducnosti zaujem a pomohlo by mu to

Aktualny stav: