Základní rozvaha
1) Proč
Jako pracovní nástroj pro můj koníček, kde mi ušetří hodně času (víc, než dám do stavby

2) Nároky na přesnost
Když to bude pod 0,2 mm, budu spokojený, když pod 0,1, budu nadšený. Já vím, všichni tady měří v tisícinách a přesnost 0,05 je "zemědělská", ale mně to fakt stačí. Nemám žádné ambice vyrábět cokoli z kovu (kde by tahle přesnost byla pro smích), žádné velké série stejných dílů - potřebuju jen urychlit, zjednodušit a zpřesnit to, co dělám.
3) Koupě vs. vlastní stavba
Jasně, určitě by vyšlo líp (minimálně časově) koupit nějakou 3040 a trochu ji poladit, ale láká mě "si to zkusit" a něco se naučit. Prostě mě baví dělat něco rukama a nemám rád stavebnice

4) Omezení a vybavení
Bydlím v paneláku, takže frézka musí být ve sklepě (ne, opravdu ji nedám do obýváku, tak tolerantní ženu nemám

Vybavení na obrábění kovu nemám prakticky žádné, k dispozici mám jen stojanovou vrtačku.
5) Elektronika a SW
Tady naopak nevidím žádný zásadní problém - mám elektroprůmyslovku, baví mě "bastlení" a živím se jako správce poč. sítí, takže jsem za život potkal tolik softwaru a elektroniky, že mě žádný/á další (na hobby úrovni, samozřejmě) moc nepřekvapí. Tím neříkám, že jsem mistr světa, to ani náhodou.