Pomoc se zprovozněním stroje

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
Vlada7

3. 1. 2010, 6:02

Potřebuji poradit se zprovozněním mojí mašinky. Nedaří se mi zprovoznit komunikaci mezi PC a strojem. Mám použitu interface kartu od výrobce www.mechapro.de (viz.příloha), driver ME742, motory Leadshine 57HS30-60.Elektronice moc nerozumím, ale vše jsem zapojil dle přiloženého schéma a nemůžu s tím hnout. Mám zapojen zatím jen jeden motor, chtěl jsem si s ním zahýbat, koncáky a referenční snímače zatím zapojeny nemám.Myslím, zda by to nemohlo být také výkonem PC, budu teď pořizovat výkonější. Zkouším to se Sempromem na 1Ghz. Prošel jsem diskuse na tomto foru a mám nainstalovaný Mach 3, ovladače mach jsou také nainstalovány. Jednotlivé piny mám nastavené a zkoušel je proměřovat, když hýbu s osami pomocí klávesnice, tak na pinech směru se mění napětí z 0 na 4,4V (Mělo by být 5V,jak jsem se dočetl na foru,netuším proč měřím méně).Tuším,že to bude nějaká ptákovina, ale přes vánoce jsem nad tím strávil spoustu času a jsem pořád na začátku.Poradí někdo, nebo je někdo z okolí Rakovnicka a nezastavil by se? Díky moc za radu
Přílohy
CNC.JPG
Zapojení.JPG
Interface-II_doku_2008_10.pdf
(112.7 KiB) Staženo 559 x
bobik

3. 1. 2010, 6:14

Ahoj

Moc ti neporadím ale vyzkoušej live EMC. Když to bude chodit, tak je zakopanej pes v machu. Posílám moje nastavení. Snad ti to k něčemu bude.
Přílohy
nastaveni CNC.jpg
Mad_BOXs

3. 1. 2010, 6:31

4,4V stačí na to, aby to spolehlivě fungovalo.

po zapnutí napájení a SW ti musí naskočit i motory - nesmí s nimi jít pohnout rukou volně, musí být cítit rozdíl mezi ON - OFF.

Některé HW mají i ENABLE pin pro motory, které je potřeba aktivovat v MACHu.

Tím bych začal.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Vlada7

3. 1. 2010, 7:33

Tak se mi to povedlo rozchodit, měl jsem na desce HW pro připojení driverů špatně přepojené jumpery na signály od motorů. Myslel jsem před tím,že mám špatně nastavený Mach,ale byl to HW připojení.Nainstaloval jsem i EMC a chodí to i v tom. Zatím tedy hýbu klávesami s jedním motorem:). Tak snad se tím nějak prokoušu. Dějuji moc za pomoc
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“