Jelikož mi hrubostí nevyhovoval dodávaný pás (potřeboval jsem řezat tenkostěnné profily), tak jsem koupil rovnou nové pásy s jemnějším zubem.
Doma jsem původní pás vyndal, nasadil nový, udělal první řez na jeklu 40x40 a ejhle, na vzdálenějším konci jeklu na mě koukala spára cca 0,7 mm...

Tak jsem se jal študovat návod. Jářku, na seřízení vodicích kostek je dle návodu potřeba rozebrat skoro celou pilu a navíc je potřeba mít cca 25 cm kus rovného pilového pásu, který jsem neměl a firma jej k nové pile automaticky nedodává (ikdyž pila za ty hrachy by si to od výrobce podle mě pilka zasloužila, když už použití kusu rovného pilového pásu k seřízení pily zmiňují v návodu). Stříhat nový pás se mi nechtělo, stejně kdo ví, jak by ten pás po rozstřihnutí vypadal, rovný by asi moc nebyl.
Tak jsem si chvilku hrál s nastavováním stranových přítlačných ložisek pomocí excentrů přímo na pile bez demontáže, ale ty už podle mě byly nadoraz a pila stejně furt řezala do strany.
No nic, tak jsem rozstřihl plechovku od nějaké sodovky a udělal vložky pod vodicí kostky (několikrát přehnuté úzké pásky, v mém případě 5x ohyb). Vložky jsem pak zasunul na potřebnou stranu vodiví kostky (v mém případě spodní) a hotovo. Vím, prasárna, ale funguje to, trvalo to jen pár minut a je po ptákách. Jinak pila je fajn (bodejď by ne za tu cenu), asi největší její slabinou je svěráček. Jak už zmiňoval Klimbík v jednom ze svých videí, chod lichoběžníkového šroubu není úplně hladký a navíc ta klička na konci, jak v jistých pozicích brání dořezu, no promiňte pane Pilous...

Ale zkusím ten svěrák rozebrat a vypucovat stejně jako Klimbík a aspoň chod šroubu by se měl zkultivovat. A třeba se někdy dokopu i k úpravě té kličky

Pilinám zdar!