staci napsat cnc3018
-
Ahoj vsem,chtel bych poradit,mam cnc 3018 jako zacatek fajn,ted mi to prestava stacit,a po vas mudrych bych rad radu jak moc si pomuzu kdyz vymenim todle
za todle:
Predem dekuji vsem za raduvzhledem ktomu jaká je to hračka takta výměna téosy nic neřeší https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 5008%22%7D
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je to ta original hiwinacka sestava tak si pomuzes znacne. Mel jsem to na jedne masine a co se tyce toho pojezdu bylo to predepnute tuhe. U me to bylo 5x delsi takze by tomu neuskodilo nejake podlozeni. Cele to na neco ulozit. Ta delka na fotce bude dobra sama o sobe. Tu osu to vylepsi brutalne. Otazkou je co se zbytkem stroje.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
-
-
Na ose x uz mam lineary hrs20,ale nemam kulickovy sroub,uz jsem objedna činu 1204,na ose y mam sroub ale nemam lineary,taky jsem objednal tadyrobokop píše: ↑12. 12. 2021, 6:54 Jestli je to ta original hiwinacka sestava tak si pomuzes znacne. Mel jsem to na jedne masine a co se tyce toho pojezdu bylo to predepnute tuhe. U me to bylo 5x delsi takze by tomu neuskodilo nejake podlozeni. Cele to na neco ulozit. Ta delka na fotce bude dobra sama o sobe. Tu osu to vylepsi brutalne. Otazkou je co se zbytkem stroje.
vzdyt jsou vanoce,baba me zežere

-
Kdo si hraje nezlobi,na nauceni dobre,osahal jsem si programy co jsou ke stazeni,neco se priucil,ted bych rad kdyby to delalo i ty rozmery ktere zadavam,jo a bydlim v panelaku,takže je to hračka a hračkou zustanepacka píše: ↑12. 12. 2021, 6:52 vzhledem ktomu jaká je to hračka takta výměna téosy nic neřeší https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 5008%22%7D
Jasný chápu že to máš na naučení , ale ten základ je opravdu dost hrachovina tak je otázka jestly do toho víc investovat .johnypluto píše: ↑12. 12. 2021, 7:26Kdo si hraje nezlobi,na nauceni dobre,osahal jsem si programy co jsou ke stazeni,neco se priucil,ted bych rad kdyby to delalo i ty rozmery ktere zadavam,jo a bydlim v panelaku,takže je to hračka a hračkou zustanepacka píše: ↑12. 12. 2021, 6:52 vzhledem ktomu jaká je to hračka takta výměna téosy nic neřeší https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 5008%22%7D
Ten linear od hivinu bude sám osobě o hodně tužší takže tím nic nezkazíš .
Já tu osu mám taky, někdo to tu na fóru před časem prodával za pár korun. Origo je na NEMA16, jde tam samozřejmě NEMA17. Má to šroub se stoupáním 1mm a na to, jak to vypadá subtilně je to neuvěřitelně tuhý. Na produkční frézku obrábějící železo to není, ale na přesné polohování nebo na malé Zko ideál. Za mě vřele doporučuju. Co se týká samotného "stroje", je to low end čína a ještě ta nejhorší možná sračka. Na naučení a ošahání CNC to ale dává smysl.
-
Dekuji,prave dneska me to napadlo,jak to ze nikdo nedela takovy maly masinky,co by za neco staly ale nevazily by tunu,teda pokud to jdelubbez píše: ↑13. 12. 2021, 8:25 Já tu osu mám taky, někdo to tu na fóru před časem prodával za pár korun. Origo je na NEMA16, jde tam samozřejmě NEMA17. Má to šroub se stoupáním 1mm a na to, jak to vypadá subtilně je to neuvěřitelně tuhý. Na produkční frézku obrábějící železo to není, ale na přesné polohování nebo na malé Zko ideál. Za mě vřele doporučuju. Co se týká samotného "stroje", je to low end čína a ještě ta nejhorší možná sračka. Na naučení a ošahání CNC to ale dává smysl.