Takže mám za sebou dalších 10 hodin pokusů a výsledek nikde... Ale pár poznatků tady je... Takže od začátku....
Asi 14 dnů zpět jsem vzal starý komp (PII 450MHz) prsknul tam disk, nainstaloval W2k a Mach3.. Připojil k mašině, všecko OK, motory jely. Pak mi přišel LPT řadič Kouwell 220N-2, strčil jsem ho tam, nainstaloval drivery, opět vše jelo... Pak přišel požadavek na 6 vstupních tlačítek, LPT má pouze 5 vstupních linek, tak jsem se rozhodl že použiju na druhém LPT piny 2-9 jako IN, když to Mach umožnuje.... Učinil jsem tak a vše fungovalo asi týden... V pátek jsem začal soustružit a zjistil jsem že má v sobě Mach nějaký BUG a dělá problémy při korekci poloměru špičky nástroje... Tak jsem vzal z netu nejnovější verzi, odinstaloval starou, dal novou, už to bylo OK, ale nefungovalo ani jedno tlačítko... Takže začaly pokusy.... Nepomůže ani nově nainstalovat WIN, nejde to ani na integrovaném portu na desce, nejde to ani v jiném LPT modu (SPP,EPP,ECP)
Když už jsem byl včera bezradný, vytáhl jsem asi 5 let starý program, který jsme na střední dělali a měřil natočení potenciometru, pak A/D převodník a pak do LPT na 2-9pin... Ještě loni mi fungoval, teď jsem ho ve win rozjel a nereaguje na jakoukoliv změnu na portu... (Možná to dělá Mach3Driver)
Už jsem zkoušel i jiný windows, jestli XP třeba nemají lepší podporu LPT-taky nic...
Pomůže mi někdo? Jediné řešení které mně zatím napadlo je dát tam 74HCT147, udělat z těch 6 spínačů jenom 3 linky a poslat to normálně po IN pinech, ale to až přes týden až se dostanu pro integrák....
Opravdu tady nikdo nepoužívá tolik vstupních linek?