muze mi nekdo poradit?
Na hobby soustruhu Erba Compact300 (klon Proma300 atd.) jsou ty 3 klasicke elektr. ovladace - cervene STOP tlacitko, prepinac smeru dopredu/stop/zpet a potenc. otacek s vypinacem.
Zatim to fungovalo tak, ze pokud vypnu bezici motor (tj.potenc. v nenulove poloze, rozepnuty/neaktivni STOP a prepinac poloze dopredu nebo dozadu) jednim ze dvou spinacu (prepinac smeru do nuly nebo STOP aktivovan), pak nemuzu zapnout motor jinak, nez ze dam poteciometr do nuly (STOP samozrejme neaktivni a prepinac smeru zvolen dopredu/dozadu) a pak znova nastavim otacky (cili sepne spinac potaku a pak je aktivni draha potaku).
Tak jsem si zvykl a prijde mi to i bezpecne (asi to je umyslne).
No a dnes mi zapnul motor hned po sepnuti prepinace smeru (potak otacek zustal nastaven). Nastesti byl potenc. otacek nastaven v docela malych otackach, takze to jen tak lehce skublo. Ale pri vyssich nastavenych otackach by to asi bylo horsi

Vi nekdo, co mam vymenit, co asi odchazi? Naposledy jsem rezal vnitrni zavit M20, takze se motor/prevody docela trapily na nizkych otackach.
Ale zase to netrvalo dlouho.
P.S.
Pro pobaveni: pri tom zavitu jsem si spletl smer otacek vretene, takze jsem poctive vyrezal levy zavit misto praveho a strasne se divil, ze se sroub do zavitu nechyta.
No, nakonec jsem to prerezal doprava, takze mam matici, do ktere jde pravy i levy sroub

Neco jako pravolevy zavit na svidriku, ktery jsem kdysi mel

Diky.