trochu premyslim, ze bych si postavil taky nejaky tuzsi strojecek, nez je ta mala 3018pro.
vzdycky kdyz totiz vymyslim jak ji vylepsit, tak si nakonec reknu, ze bych musel zmenit uz vsechno, takze to asi nema smysl vubec rozebirat a po castech menit.
videl jsem co tady navrhoval fmodel. to by byla parada, nicmene me trochu limituje pudorysna velikost, takze bych chtel radsi pohyblivy portal. ale zase me nelimituje vaha, ta mi je fuk.
Takze jsem vymyslel takovou konstrukci, velikost stolu je 445x275x20, ocelovy, protoze takovy plech zrovna mam a velikostne mi docela sedi. vsechno bych udelal ocelove, proc ne, vetsi vaha asi nebude na skodu.
vetsi zavetrovani tam jeste asi bude na prednim a zadnim cele.
konstrukce sroubovana, pripadne muzou byt i nektere kusy svarene a pak zfrezovane.
linearni vedeni 15 nebo 20 (asi spis 20), kulickove srouby 12 nebo 16mm (spis asi 16), se stoupanim asi 5mm. vsechno to jen tak tipuju podle toho, jake jine stroje jsem videl.
motorky bych klidne zkusit closed loop, at je to namakane

obrabet bych chtel samozrejme idealne vsechno, ale tusim, ze na ocel to mit nebude, to ma asi maloktery stroj. takze hlinik/dural aspon.
rad bych tam i pouzival chlazeni, takze kryt na spodni kulickovy sroub, aby na neho neteklo.
vana pod celym strojem na sber chladici kapaliny.
portal jsem zatim zpevnil jen "tretim rozmerem", ale klidne to muze byt z uzavrenych profilu jak casto radite.
srouby a vedeni koupim z ciny, protoze to predepnute se mi zda moc drahe.
(stoji to na tu nejdelsi osu cca 100dolaru lineary s voziky na jednu osu a 60dolaru komplet sroub s ulozenim, matici a spojkou na motor.)
a co jsem cetl, tak nejspis udelam tolik nepresnosti pri stavbe, ze by to predepnute ani nemelo smysl a stejne to brzo odejde.
myslite, ze to muze fungovat jak si predstavuju? a piste jen ten, kdo chce fakt pomoct, diky