SprutCAM
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
testoval jsem to, a byl jsem mile prekvapen
myslim ze to je jeden z nejlevnejsich slusne funkcnich camu
vcelku hned se mi podarilo vyrobit program pro zadanou soucast
ovladani typicke vyhodou je spousta prehlednych ikon podle kterych je hned jasne co bude delat (terminologie je v camech obcas problem)
nevyhodou je 4 a 5 ose obrabeni neni plnohodnotne tak jak jsem si predstavoval
jinak zvladlo to i dvoumetrovy obrobek obrabet zbytkove tusim 5mm kulovou frezou!
vypocet trval cca minutu
myslim ze to je jeden z nejlevnejsich slusne funkcnich camu
vcelku hned se mi podarilo vyrobit program pro zadanou soucast
ovladani typicke vyhodou je spousta prehlednych ikon podle kterych je hned jasne co bude delat (terminologie je v camech obcas problem)
nevyhodou je 4 a 5 ose obrabeni neni plnohodnotne tak jak jsem si predstavoval
jinak zvladlo to i dvoumetrovy obrobek obrabet zbytkove tusim 5mm kulovou frezou!
vypocet trval cca minutu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Zdravím,
nejlevnější asi je a to nejspíš bude i důvod pro kvalitu 4 a 5osého obrábění, které vyžaduje slušné vývojové zázemí, což asi nebude laciná záležitost.
Aby to nakonec neudělalo víc škody jak užitku...
Slušných 5os by mohl mít např. FeatureCAM, který má mít část jádra z PowerMILLu (a ten 5os umí dobře), aspon tak to píšou na oficiálních stránkách...
http://www.delcam.cz/produkty/featurecam/5-os-souvisle/
nejlevnější asi je a to nejspíš bude i důvod pro kvalitu 4 a 5osého obrábění, které vyžaduje slušné vývojové zázemí, což asi nebude laciná záležitost.
Aby to nakonec neudělalo víc škody jak užitku...

Slušných 5os by mohl mít např. FeatureCAM, který má mít část jádra z PowerMILLu (a ten 5os umí dobře), aspon tak to píšou na oficiálních stránkách...
http://www.delcam.cz/produkty/featurecam/5-os-souvisle/
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jo tam to myslim chodi lepe i kdyz jsem to testoval jen povrchne
zase je tam treba problem s generovanim primitivnic veci jako jsem se pokousel o kruhovou drazku sirokou 3mm nastrojem prumer 3mm
same errory same vykricniky ze se prej nevejde s nastrojem 3mm do drazky 2.999mm
dal jsem treba narazil na problem s gravirovanim
myslel jsem ze nebude problem s tim vytvorit popisek na soucast ale
nepovedlo se
zase umi genialne navrhovat operace (featury) rychlosti otacky a nastroje z knihovny
vpodstate clovek s dobre nastavenym featurecamem nepotrebuje znat technologii ani vedet nic o obrabeni
spoustu beznych soucasti to obrobi bez zasahu samo
kazdej cam ma rozhodne sve prednosti a nedostatky
sranda je ze jsem u featurecamu nedavno zavzpominal na gravostar kdyz jsem chtel tu jednoduchou kapsu
jak pouze 2.D cam dokaze 2.5D resit opravdu bez zbytecnosti jednoduse
rozhodne zatim jsem nenasel cam s kterym bych byl bezezbytku spokojeny
zase je tam treba problem s generovanim primitivnic veci jako jsem se pokousel o kruhovou drazku sirokou 3mm nastrojem prumer 3mm
same errory same vykricniky ze se prej nevejde s nastrojem 3mm do drazky 2.999mm
dal jsem treba narazil na problem s gravirovanim
myslel jsem ze nebude problem s tim vytvorit popisek na soucast ale
nepovedlo se
zase umi genialne navrhovat operace (featury) rychlosti otacky a nastroje z knihovny
vpodstate clovek s dobre nastavenym featurecamem nepotrebuje znat technologii ani vedet nic o obrabeni
spoustu beznych soucasti to obrobi bez zasahu samo
kazdej cam ma rozhodne sve prednosti a nedostatky
sranda je ze jsem u featurecamu nedavno zavzpominal na gravostar kdyz jsem chtel tu jednoduchou kapsu
jak pouze 2.D cam dokaze 2.5D resit opravdu bez zbytecnosti jednoduse
rozhodne zatim jsem nenasel cam s kterym bych byl bezezbytku spokojeny
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Začal jsem testovat SprutCAM 7.1 a zatím se mi zdá indexování v pohodě. Také je tam 5osý plynulý cyklus. S ním jsem si ale nehrál. V nastavení je i volba bokem nástroje po ploše, nebo čelem.robokop píše:tak to je fajn, predpokladam ze to je v nove verzi
zda se ze jsou velmi rychli ve vyvoji
jeste nedavno to neumelo ani soustruzit
Musím uznat rusáky a vývoj. Zkoušel jsem SprutCAM asi před rokem a teď je to zas úplně někde jinde. No a v tom soustužení už mají protivřeteno a dvě hlavy. Holt Slované
V nové verzi do ovládacího panelu "Seřizovací bod nástroje" byl přidán nový mód " Auto". Při výběru tohoto módu je seřizovací bod nástroje určen typem nástroje a jeho úhly nastavení hlavního a vedlejšího ostří. Ve většině případů je vybrána pravá špička břitu nástroje. Užitím tohoto módu se lze vyhnout manuální změně seřizovacího bodu nástroje při změně jeho orientace.
Souběžně s tím byla vylepšena práce s korekcemi při soustružení a upraveno zobrazení korigovaných drah v simulaci.
V nové verzi je i mnoho dalších novinek.
Souběžně s tím byla vylepšena práce s korekcemi při soustružení a upraveno zobrazení korigovaných drah v simulaci.
jak si poradí s capto držákem? nebo s nerotačním nástrojem?progecad píše:V nové verzi do ovládacího panelu "Seřizovací bod nástroje" byl přidán nový mód " Auto". Při výběru tohoto módu je seřizovací bod nástroje určen typem nástroje a jeho úhly nastavení hlavního a vedlejšího ostří. Ve většině případů je vybrána pravá špička břitu nástroje. Užitím tohoto módu se lze vyhnout manuální změně seřizovacího bodu nástroje při změně jeho orientace.
Tak tady se dá stáhnout sprutcam jako freeware. http://www.porse.cz/SprutCAM.html.
Samozřejmě je to blbost, má tam být demo.

Samozřejmě je to blbost, má tam být demo.
http://www.sprutcam.cz
tady je nejnovější verze. Ten link před tím vás odkáže na pěkně starou záležitost. Na SprutCAM.cz je i čeština.
Plynule obrábět plochu čelem nástroje lze. Pravda pokud chcete mít výrobu založenou na plynulém pětiosém, tak si připlaťte za něco jiného. Cyklus co tam je je takový jednoduchý na výpomoc. Dělat s ním ale asi půjde. Co byste nechtěli za 100 000,-Kč
tady je nejnovější verze. Ten link před tím vás odkáže na pěkně starou záležitost. Na SprutCAM.cz je i čeština.
Plynule obrábět plochu čelem nástroje lze. Pravda pokud chcete mít výrobu založenou na plynulém pětiosém, tak si připlaťte za něco jiného. Cyklus co tam je je takový jednoduchý na výpomoc. Dělat s ním ale asi půjde. Co byste nechtěli za 100 000,-Kč