Poptávka konstrukce a výroby modelů

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Miluc

20. 2. 2010, 3:37

Sháním někoho,kdo je schopen a ochoten vyrábět prototypy letadel.
Jedná se o přesné měřítko,materiál může být prototypové dřevo,PUR atd.
Uvítám jak 3D konstruktéra(Solid Works,NX,Rhino a jiné CAD)tak kompletní
servis(konstrukce a frézování)
www.swordmodels.cz
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

20. 2. 2010, 6:56

nenasiel som tam ziadne poriadne lietadlo (ruske :) ), mas tam same americke plecky ...
Baxi.bax
Kontaktovat uživatele:

20. 2. 2010, 9:10

Mohl bych Ti nabídnout služby.Dělám modely lodí ,kamarád mi kreslí v inventoru ,takže jsme schopni zajistit kompletní servis.Mohu frézovat jak pozitivní tak negativní výrobky z umělého dřeva ,bukového ,či lipového dřeva a nebo styroduru.Na SZ Ti posílám odkaz na moje webový stránky.
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2010, 7:11

nez sa zaoberat modelovanim tak by som asi radsej kupil hotovy a z toho spravil formu. pozrite napriklad http://www.turbosquid.com/Search/3D-Models/Aircraft, je tam toho hafo.
Baxi.bax
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2010, 7:55

No nevím jestli je to to pravé ,co by měl člověk zabývající se podnikáním zrovna udělat,ale myslím ,že firma která tyto modely vyrábí dala nemalé peníze na vývoj a výrobu formy.Pak přijde nějaký dobrodruh a má modýlek zadarmo .je to jako jeden dobrodruh ze Slovenska ,který kupuje hotový laminátový trupy v USA ,Německu a Británii ,nechá si z nich vyrobit od svého známého formu a pak vesele prodává a nabízí.Dokonce v Německu oběratel ,který bral výrobky ode mně je vesele prodává i když ví ,že to jsou plagiáty.Vím ,že třeba nejsou mé výrobky tak kvalitní jako když je vyrobí zařízení jako je 3D scaner ,nebo 3D tiskárna jsou to však moje výrobky .Takže příště by měl Cmeilak vážit slova ,která napíše.
Martinhora

21. 2. 2010, 8:11

Já si myslim, že cmeliak myslel zakoupit hotový 3dmodel a ten použít při frézování kopyt. To jsem bohužel jednou udělal, ale bylo to nepoužitelný. Je strašnej problém na těchto 3d modelech něco upravit (někdy to ani nejde). A že je tam toho k upravování hóódně (profil, uhly seřízení atd.atd)
Baxi.bax
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2010, 9:49

Jo tak to soráč
j.p.m
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2010, 3:32

V podstatě je to to samé. Koupit model, okopírovat ho a prodávat dále. Ten model musí vždycky někdo vyrobit, dát do toho svoji práci a finance. Taky bych nebyl rád kdyby někdo kopíroval moji práci. Ale bohužel se to děje a nikdo tomu není schpen zabránit, pokud na to nejsou autorská práva,a ty si finančně málo z nás modelářů může dovolit.

j.p.m
j.p.m
gnat
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2010, 3:46

Líbí se mi, že nejvíce křičí o kopírováni ti, kteří si s autorskými právy absolutně nelámou hlavu. Ještě jsem neviděl jedinnou modelářskou firmu, která by prodávala zmenšené kopie (modely) letadel a měla k tomu souhlas fabriky (vlastníka práv). Všichni spoléhají jen na to, že to těm velkým molochům za to nestojí. A jestli máte pocit, že dělat modely na kšeft lze bez souhlasu výrobce, tak zkuste udělat model aktuální F1 Ferrari a nebudete se stačit divit, jak Vám to právníci od Ferrari spočítají.
SABLE-2015
j.p.m
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2010, 4:23

Kopírování mého výrobku jsem si zažil, a protože jsem neměl výrobek patentován ani nijak jinak ochráněn, vůbec jsem neuvažoval o nějakém soudním řešení. Výsledek nejistý, promrhaného času a peněz moc. Tenkrát mi pomohla kvalitní práce, když se náhodou dva "stejné" výrobky sešly u odběratele na stole vedle sebe.
S kopírováním se asi musí počítat, děje se to prakticky všude, bohužel.
Ale začít si s Ferrari a i jinými firmami, to je opravdu šílenství.

j.p.m
j.p.m
Baxi.bax
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2010, 5:21

V prvním momentu jsem si myslel ,že na tom odkazu jsou hotový modely letadel ,jak se již prodávají v obchodech.Pak mě ale martinhora osvítil.Jde tedy o modely v 3D a zřejmě jsou prodánány jako kopyta na další zpracování ,nebo jak tomu mám rozumět ,co vlastně prodávají na tom webu?
lubos
Sponzor fora

22. 2. 2010, 7:55

Na tom webu prodávájí v podstatě překreslené modely velkých letadel ( když se na to pořádně podíváč je to z toho krásně vidět), tedy pro výrobu létajících modelů dost nepoužitelné pro výrobu kitů by to asi použít šlo ( otázka je na kolik je nutné to upravit , jak jsou dělané plochy atak). Problém s kupovaným 3D modelem je že takřka vždy člověk kupuje zajíce v pytli dokud ti to neotevře a nevidí jak je to doopravdy udělané. Většina těchto modelů je určena do her či jiných aplikací a tomu odpovídá i jejich vytváření.
Miluc

22. 2. 2010, 6:44

Ani jsem netušil jaké asociace to vyvolá u lidí,když člověk potřebuje nějakou spolupráci.
Jen pro objasnění:
Výrobou modelůse zabýváme nějakých 15 let a vyrádíme si jak mastery,tak formy a máme i vlastní velký lis na kterém probíhá produkce.Mimo to děláme i kompletní PUR díly atd.Jsme tedy výrobní firma od A do Z.Dosud jsme dělali vše ručně a tak chceme otestovati něco jiného.Děláme omezené série,proto je složitý vývoj na hranici rentability.Neděláme mainstream,ale okrajové typy.
Vlastníme i CNC frézu a snažíme se věci posunout kupředu.Nyní nám jeden model dělá i p.Duži,nejsme úplně mimo,je to jen o domluvě.
Baxi.bax
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2010, 6:58

V tom případě nevím co hledáš.
Miluc

22. 2. 2010, 7:43

Vyrábíme plastikové modely v daném měřítku.Jde o kity.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“