Dobrej,
mam v planu o prazdninach s kolegou vydelat nejake penize a postavit si mensi frezku na obrabeni hliniku. Momentalne nejsou penize tak jsem si jako prupravku vymontoval motorek z disketovky ke ktere poridim budic. Jenomze ted nastava ten hacek kdyz budu mit ten budic s motorkem tak jak to mam propojit s pocitacem a jaky pouzit software byl bych vam vdecny za info. protoze si vazne nevim rady
zacatecnik pukud na to nemate nervy radeji neklikejte:)
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
software na rizeni cnc je tu spousta popsanych staci si projit sekci o software
velmi oblibeny je napr. mach
propojeni s pocitacem je z casti pevne dane a z casti modofokovatelne
LPT port ma na pinech 2-9 vystupni bity na ktere je to mozne libovolne pripojit
v software se pak nadefinuje ktere bity co znamenaji a jake impulzy to tam bude posilat
velmi oblibeny je napr. mach
propojeni s pocitacem je z casti pevne dane a z casti modofokovatelne
LPT port ma na pinech 2-9 vystupni bity na ktere je to mozne libovolne pripojit
v software se pak nadefinuje ktere bity co znamenaji a jake impulzy to tam bude posilat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Fluter: tu elektroniku si poradne prostuduj, at si nevykouris LPT.
Co se tyce motorku, tak na frezovani hliniku to nebude. Prihreju si malinko svoji polivcicku, v sekci prodam mam jeste nejake motory vhodne pro nejakou hobby masinku. Dale v sekci nase masinky jsem postalil svuj stroj z dilu "co dum dal" velmi levne. Co jsem nakonec koupil byly drivery od RadkaCX Bistep potazmo PicStep s velice dobrymi vykony. Sam svoji masinku postupne, jak jsou penize, predelavam....ale to co tam je vyfoceno se da pozadovat za minimum, pokud chces frezovat dural.
Preji ti mnoho uspechu........a jako hlavni radu ti dam, nesmis to nikdy vzdat, cesta shaneni komponet velmi levne a postupne je cesta velmi trnita.
Prichy
Co se tyce motorku, tak na frezovani hliniku to nebude. Prihreju si malinko svoji polivcicku, v sekci prodam mam jeste nejake motory vhodne pro nejakou hobby masinku. Dale v sekci nase masinky jsem postalil svuj stroj z dilu "co dum dal" velmi levne. Co jsem nakonec koupil byly drivery od RadkaCX Bistep potazmo PicStep s velice dobrymi vykony. Sam svoji masinku postupne, jak jsou penize, predelavam....ale to co tam je vyfoceno se da pozadovat za minimum, pokud chces frezovat dural.
Preji ti mnoho uspechu........a jako hlavni radu ti dam, nesmis to nikdy vzdat, cesta shaneni komponet velmi levne a postupne je cesta velmi trnita.
Prichy
Prichy
Moc dik za rady jeste by me zajimalo jestli bude fungovat kdyz tyto budice propojim s PC a motorkem. Ja si myslim ze jo ale nejsem si jistej jestli to nema nejakej hacek.
Mozna je to zbytecna otazka ale nejak posledni dobou nemam cas procitat forum dnes nonstop kreslim prevodovku atd.
uz se tesim az se dostanu k tomu cnc
http://www.hobbyrobot.cz/cnc.htm
Mozna je to zbytecna otazka ale nejak posledni dobou nemam cas procitat forum dnes nonstop kreslim prevodovku atd.

http://www.hobbyrobot.cz/cnc.htm
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
pocitejte s tim ze budete mit hodne olimitovany vykon protoze tyhle budice nemaji omezeni proudu a snizeni proudu pri zastaveni, ale u malych motoru se to moc neresilo
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)