24. 7. 2023, 7:36
Když jsem četl že UA je prolezlá korupcí, tak jsem se v duchu musel smát. U nás je to stejné. Měl jsem pár let obchodní firmu se zbožím pro stavební firmy. Knipexy, profi kotouče a spoustu dalších věcí jsme dokázali přivézt z okolních západnějších států za fakt hezké ceny. I obraty byly moc pěkné, ale jak šla doba stejně jsme toho nechali. Úplatky na každém kroku - celnice naprostý normál, každej obchodník ve firmě - opět normál ale když chtěl úplatek i šéf výdejny nářadí, tak jsem to prostě ukončil. V mé hlavní elektronické firmě kolega vyladil kontakt na GŠ armády. Tam to chlapci vyladili do maxima. Musel jsi být nejlevnější a ještě máznout tučnou provizi, nemluvě o tom, že se faktury musely rozepisovat do 100 litrů. A tak to šlo prakticky každou činností. Úplně nejhorší je státní správa, tam kradou a podváděj všichni. Za komančů se taky kradlo, ale to se děje teď je extraliga. Pokud nebudou nastavený zákony tak, aby byli postrestaný všichni - ministrem počínaje a bábou na přepážce konče, bude to stále stejné. V americe paní ministrová nezaplatila za svou posluhovačku a šla od válu.