První začátky s frézováním a soustružením
-
Zdravím:)
začínám se zajímat o frézování a soustružení dílu pro modely např.RC ale i jiné výrobky?
Myslíte že se tím dá "uživit" jako řemeslo:)
a pokud ano tak s jakými stroji začít:)
Díky
začínám se zajímat o frézování a soustružení dílu pro modely např.RC ale i jiné výrobky?
Myslíte že se tím dá "uživit" jako řemeslo:)
a pokud ano tak s jakými stroji začít:)
Díky
-
a jakým strojem začít obráběly by se malé součásti, většinou duran nebo hliník
- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jestli neumis frezovat a soustruzit tak to bude pro tebe tezke se tim uzivit. Takovehle male veci neni zas takova sranda vyrabet jak to vypada.martin.com píše:a jakým strojem začít obráběly by se malé součásti, většinou duran nebo hliník
-
- Kontaktovat uživatele:
No mě spíš napadá ,jestli to ten dotyčný nemyslel, že by se jako student začal zajímat o nějaký obor v tomto směru.Pokud ano ,tak dobrý řemeslník se cení a určitě bych se toho nebál.Není to na zbohatnutí během několika měsíců ,určitě by se nemohl umístit na druhém místě ve světě mezi nebohatšími lidmi jako je Bill Gates se svými pouhými 53 miliardami dolarů,ale na slušné žití by to mohlo dát.Je potřeba tomu věnovat hodně času a trpělivosti s různými rádoby zákazníky ,co si vymýšlí ,pak ruší zakázky aby se zase za měsíc ozvali a následně stejně nezaplatili.Spoustě zákazníků nelze vyhovět ,někdo je tak náročný ,i když si není schopen sám pomalu zavázat tkaničku u bot .To vše se musí hodit za hlavu a pak ukáže čas.
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, nad obživou zatím neuvažuj. Já jsem začal na strojích obrábět asi v 18ti, dělal jsem RC auta. Předtím samozřejmě od malička furt v dílně - ruční pilka, pilník, vrtání kolovrátkem... Živit se obráběním jsem začal asi před 5 lety, teď je mi 33 a teprve minulý rok to začalo celkem šlapat, předtím to bylo takové přežívání. Ale pozor - není to žádná pohodička - večery a víkendy v dílně jsou běžná věc. Do vybavení jsem nacpal zatím asi půl milionu, držím se hodně při zemi. Ale dělám zakázkovou výrobu, v modelařině bych si netroufl konkurovat. Určitě ne bez CNC.
Ale když budeš šikovnej a dáš do toho všechno, tak za pár let můžeš mít prosperující výrobu. Já jsem v tom progresu takovej pomalejší. Začal bych nějakým malým soustruhem a frézkou od Optimum. Taky potřebuješ pásovou pilu, aspoň malou. S nějakým základním příslušenstvím by Ti pro začátek mohlo stačit 100.000 Kč.
www.krutor.cz
Ale když budeš šikovnej a dáš do toho všechno, tak za pár let můžeš mít prosperující výrobu. Já jsem v tom progresu takovej pomalejší. Začal bych nějakým malým soustruhem a frézkou od Optimum. Taky potřebuješ pásovou pilu, aspoň malou. S nějakým základním příslušenstvím by Ti pro začátek mohlo stačit 100.000 Kč.
www.krutor.cz
Petr Spáčil
- Martinhora
Naprostý souhlas. Já bych jen doplnil, že když koupíš frézu tak naní neobrobíš vůbec nic. Materiál je potřeba do něčeho upnout - nejlépe naklápěcí svěrák aby šlo frézovat pod úhlem, nějaký upínač nástrojů a hlavně nástroje, kleštiny ..... u soustruhu je to trochu jednodušší. Chtěl jsem tím jenom říct, že nestačí koupit jen stroj, ale i příslušenství, které se možná vyrovná i ceně stroje. Ale jak já řikam - musí se do toho jít prsama ....Krutor píše:Ahoj, nad obživou zatím neuvažuj. Já jsem začal na strojích obrábět asi v 18ti, dělal jsem RC auta. Předtím samozřejmě od malička furt v dílně - ruční pilka, pilník, vrtání kolovrátkem... Živit se obráběním jsem začal asi před 5 lety, teď je mi 33 a teprve minulý rok to začalo celkem šlapat, předtím to bylo takové přežívání. Ale pozor - není to žádná pohodička - večery a víkendy v dílně jsou běžná věc. Do vybavení jsem nacpal zatím asi půl milionu, držím se hodně při zemi. Ale dělám zakázkovou výrobu, v modelařině bych si netroufl konkurovat. Určitě ne bez CNC.
www.krutor.cz
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych na základě vlastních zkušeností doporučil se někde nechat zaměstnat v podobném oboru, aspoň na pár měsíců, třeba jen jako nějaký pomocník. Takové ty fígle okoukané z praxe potom při vlastním začátku hrozně chybí a člověk se k nim nadměrně dlouho sám dopracovává.
Aleš Procháska