Navrtání radeka.
Potřeboval bych navrtat konce kruhového radeca, aby šlo dát na hrotovou brusku. Údajně by to mělo jít tvrdokovovým navrtáváčkem. Nezkoušel to někdo z vás. Pokud ano, na co si dát pozor? Předem mnohokrát děkuji za případné rady. Pán búh vám to vrátí na dětech.
MN 80, R 12, Mazak QT8, VR2, V20, LR2, UME 200-2x, KV-250,
Radeco jde vrtat vrtákem s SK plátkem. Vrtal jsem do něj jakýmsi podivným noname vrtákem s SK plátkem koupeným někde na trhu/výstavě a šlo to v pohodě. Přitom vrták nebyl nic moc, protože následné vrtání šuplery nerozdýchal...
samozrejme žeby si odrezal tie privarene konce aj s tym zapalenym radekom tie okruhle radeka nie su take kratke aby si tam nemohol odrezať znich trochu viac ..ale možno je to blbosť neviem ale ja by som to určite robil takto.
sustruh sv18 ,vrtačka
před dvěma týdny uklízel starší kolega šuplíky a vytáhl malou knížečku z radama pro praxi ve výrobě. Rok vydání asi 1960. Jeden popisek pojednával o navrtání nástrojové a rychlořezné oceli, např. ulomené frézy pro ostření. Navrtávák měl tvar trojhranu a byl vybroušený z tvrdokovu. Hrany měly úhel 60 stupnů, dle nákresu to vypadalo jako konec šábru. Otáčky 3000 až 4000 a navrtávat na sucho.
počkaj myslíš akože k zavareniu elektrody su potrebne špecial elektrody?to som nevedel mne to v robote privaria CO 2 kou..a píšeš proiskření len zase nato potrebuješ stroj ktorý všade nemaju ale zvaračku maju všade.
sustruh sv18 ,vrtačka
počkaj myslíš akože k zavareniu elektrody su potrebne špecial elektrody?to som nevedel mne to v robote privaria CO 2 kou..
Sice jsem to asi nepochopil, ale muzu konstatovat, ze svarit lze temer vse. Zalezi ale na tom, jestli svar ma mit nejakou pevnost. A nebo dokonce zarucenou.
Sice jsem to asi nepochopil, ale muzu konstatovat, ze svarit lze temer vse. Zalezi ale na tom, jestli svar ma mit nejakou pevnost. A nebo dokonce zarucenou.
ZX Spectrum 88 - první PC
Já tedy když mám brousit radeco, tvrdokov nebo cokoliv jiného na kulato kde není navrtání a na vyjiskřovačce nemají čas, tak na něm normálně nabrousím 60° do špice, stačí 2mm a použiji negativní hrot. Pohodová, vyzkoušená a přesná metoda 

já myslím, že by pro broušení na kulato úplně stačilo naletovat na měko kousky ocelových průměrů s důlčíky. Záleží ovšem na broušeném průměru. Navaření stejného tu už myslím někdo navrhoval. Lepší nápad je ale myslím s tím nabroušením špiček na koncích. To sem už také použil. Běžně se to používá také při ostření hodně opotřebených, nebo poškozených čepových fréz.
NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Krutor píše:To bys to radeko ale popustil a už by asi neplnilo svou funkci.peter1 píše:žeby som si na konce radeka privaril kus gulatiny
RADECO privaříš úpně v pohodě TIGem a nerez drátem. Nic se nepopustí, Radeco je totiž samokalitelné, tzn. po schládnutí na vzduchu se opět zakalí.
I COčkem to funguje, měl jsem takto přivařený upichovací V profil do držáku na vypichování kroužků, abych se s radekem dostal úplně až na samotný průměr. Vypichoval jsem kruhy silné cca 25mm a zůstával mi špalek průměru asi 80mm. Nejdřív jsem zapíchnul z čela do patřičné hloubky a pak z půměru. Jeden po druhém, jen jsem je sundával ze špalku, který zůstal celý.
Tady jsem měl ale v držáku vyfrézované přesné lůžko kde radeco sedělo bez vůle a COčkem bylo pouze zajištěné.
Nicméně několikrát jsem měl přivařené čtyřhranné radeco TIGem ke kolíku na použití ve vyvrtávací hlavičce. Nikdy to neuletělo.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.