LED baterka píská.
Moderátor: sysel
Dnes se mi stala pro mě neznámá věc. Byl jsem přiložit do kotle a jako zdroj světla jsem měl led dobíjecí baterku. Při otvírání horních dvířek jsem na ně posvítil a baterka začala pískat. Piskala po svícení na veškerý vnitřní prostor který byl pokrytý sazemi. Zkusil jsem to i u druhého kotle a to samé. Zkusil jsem čistý uhlík a nic.
Vyzkoušel jsem i jinou led baterku a ta nepiskala.
Má to nějaké vysvětlení?
Má to nějaké vysvětlení?
MN 80, R 12, Mazak QT8, VR2, V20, LR2, UME 200-2x, KV-250,
Chápu to správně, že ne/pískala podle toho, kam jsi s ní svitil?
Nebude to tím, že píská furt a uvnitř kotle to jen rezonuje? Pískání bych si vysvětloval nějakým jejím měničem, převodníkem. Chce to víc info.

Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
Není v té baterce nějaký LC oscilator a ta železná hmota kotle nerozhodila frekvenci oscilatoru?
Nebo možná "sazová" forma uhliku má specifický vliv? Jinak mne ta zmínka o sazích a cistem uhliku poněkud mate
.
Nebo možná "sazová" forma uhliku má specifický vliv? Jinak mne ta zmínka o sazích a cistem uhliku poněkud mate

Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
V baterce s li-ion je vetsinou nejaky led driver coz je spinany dc/dc menic ktery je udelany kdovijak a piskat muze vinuti civky, mlcc kondenzatory vlivem piezoefektu apod. Ty menice bezi vetsinou mimo akusticke frekvence, ale muze tam byt nejake rizeni jasu pomoci PWM na mnohem nizsich frekvencich a v dire je proste vic slyset, pripade slysis nejake interference vznikle odrazy v kotli apod. Zadnou zahadu v tom nehledej, s uhikem to nema nic spolecneho.
Pokud zvednu přikládací dvířka do svislé polohy, na straně která je dovnitř kotle baterka píská, na vnější straně nepíská. Dvířka jsou litinová, z vnitřní strany je plech a pod ním asi izolace.
Pokud odklopim celý vrch kotle pro čištění do svislé polohy, na vnitřní straně je izolační deska pokrytá sazemi a také píská.
Vyzkoušel jsem ještě 1 další baterku a ta také nepíská.
Pokud odklopim celý vrch kotle pro čištění do svislé polohy, na vnitřní straně je izolační deska pokrytá sazemi a také píská.
MN 80, R 12, Mazak QT8, VR2, V20, LR2, UME 200-2x, KV-250,
To bude chtít exorcistu 

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu baterku si schovej, otevira Hvezdnou branutrnkav píše: ↑2. 1. 2024, 10:23 Pokud zvednu přikládací dvířka do svislé polohy, na straně která je dovnitř kotle baterka píská, na vnější straně nepíská. Dvířka jsou litinová, z vnitřní strany je plech a pod ním asi izolace.

Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
-
má ta baterka na sobě nápis GTA?trnkav píše: ↑1. 1. 2024, 8:52 Dnes se mi stala pro mě neznámá věc. Byl jsem přiložit do kotle a jako zdroj světla jsem měl led dobíjecí baterku. Při otvírání horních dvířek jsem na ně posvítil a baterka začala pískat. Piskala po svícení na veškerý vnitřní prostor který byl pokrytý sazemi. Zkusil jsem to i u druhého kotle a to samé. Zkusil jsem čistý uhlík a nic.
Má to nějaké vysvětlení?
Pokud ano, tak to není vůbec obyčejná batérka, ale speziální , plně kompatibilní s náboženstvím Gréty (GTA - Greta Thurnberg Análizer) . Tahle kouzelná báterka totiž umí na dálku odhalit uhlíkovou stopu na jakémkoli předmětu.
Prostě posvítíš, batérka to zjistí, radostí si zapíská (že zase vyčenichala uhlík - to je ten zvuk) a hned to za tepla napráší do ekocloudu v Kiruně.
A nebude to nejaké stratené zamaskované špeciálne zariadenie návštevníkov z budúcnosti ako mala expedícia Adam v českom seriáli Návštevníci??? 
Autor sa dlhšie neozval, dúfam že sa mu používanie tej vecičky nestalo osudným ...

Autor sa dlhšie neozval, dúfam že sa mu používanie tej vecičky nestalo osudným ...
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll