Kdyby měl někdo jednoduchý obraz g kod na vyzkoušení byl bych vám vděčný třeba 300mm x 300mm na 2mm frézu

Děkuji nechám si tu možnost na to poslednítomik.tk píše: ↑26. 3. 2024, 4:56 koukal jsem laicky do toho gkodu a jsou tam jen dve rychlosti, zapich 381 a frezovani 1500 ? takze to prejizdi mezi pismenkama stejnou rychlosti, jako kdyz to frezuje ? pak by to akceleraci byt nemelo, pokud se nedeje to, ze celkove nestiha. mozna zkusit vsechno co je F381 a F1500 prepsat na F60 a F300. pojede to pomalu, ale to by mel uz zvladnout i strojek z kartonu.
a pak teda jeden postreh, ty paralelni srouby uz nejsou nijak spojeny, jako ze remenem ? mam to na svem routeru a je to prej dulezity, aby se po vypnuti stroje(elektriky), motory zustaly pokazde vuci sobe spravne/stejne a nerozlely se a tim i geometrie.
tk.
Zítra to zkusím ráno je to rychlozkouška ráno bych to měl snad stihnout
No pán to má 200 km ke mě. Takže dejme tomu, že než přijede bych to mohl zkusit. Ale nevím kde ten měnič je a jak to přesně udělat mohl bys mě to víc přiblížit jak to udělámPipik píše: ↑26. 3. 2024, 4:32 No, pominu-li relativně malé motůrky, kterými by to mohlo být, ale spíš ne, tak to vidím na 80% rušení elektroniky. Podle fotek ti očividně přihazuje kroky, a to do obou stran.
Prosím vyzkoušej - vypni měnič od vřetene aby jsme vyloučili rušení od vřetena (nejčastější zdroj rušení) a přilep na hlavu osy Z fixu tak aby čmárala po materiálu. Spusť ten samý program a pak uvidíš jestli ti to udělalo stejně blbě, nebo jestli byly písmena v rovině.
Jestli je čmáranice v pořádku, tak ti ruší vřeteno. Velmi častý jev.
Pokud to udělalo blbě i tak, tak je něco fakt špatně, buď mechanicky (neutažená spojka na motoru, příliš velký odpor pojezdů -> nedávají to motory), nebo elektricky (jelikož je vypnuté vřeteno, zbývá jen interní rušení uvnitř rozvodů, nebo blbá komunikace počítače s deskou). Taky ano, jak tu někdo zmínil, může to být i příliš velká akcelerace, ale to by spíš šel motor do stall (přestal se točit) a toho by sis všimnul. On totiž může ty kroky ztrácet i během toho frézování, nejen při přejezdech.
Bohužel nevíme jaký máš řízení - jestli je to přes LPT, tak nic nezkoušej a jdi rovnou do Linuxcnc, pač spojení Windows a LPT není dobrá volba.
Navíc na fotkách sice vidíme počítač, ale nevidíme elektroniku stroje. Ta je kde? Foto
A samozřejmě ano - jako první by jsi měl kontaktovat prodejce. To bez debat. Měl by to řešit on, ne ty, pač tohle je vcelku zásadní chyba.
Na to asi bude lepší když mi pošleš do sz telefon a večer na to můžem mrknout. Ideálně přes Facetime, máš-li iphona. Psát si to tu asi bude těžký.MIRKUSLAVIUS píše: ↑26. 3. 2024, 6:11 No pán to má 200 km ke mě. Takže dejme tomu, že než přijede bych to mohl zkusit. Ale nevím kde ten měnič je a jak to přesně udělat mohl bys mě to víc přiblížit jak to udělám![]()