Neviete niekto ako presne nakalibrovat sondu keď sa menil nový dotyk ? V princípe asi stačí nejaký presný blok a ten merať a nastavovať tými skrutkami sondu tak , kým neukáže presné hondnoty? Chápem to správne ?

Dikes
dikes chalani , no hadzavost mám momentálne 0.08 a sýstem HURCO takže mám čo robiťLukasGunther píše: ↑17. 4. 2024, 7:41 V heidenhain můžeš mít klidně 0,05 hazivost a bude ti to přesně měřit záleží od systému co máš.
Ako to? A ked si sondu vyberies a da ju obsluha pootocenu do vretena? (Ak je tam SK kuzel samourejme)LukasGunther píše: ↑17. 4. 2024, 7:41 V heidenhain můžeš mít klidně 0,05 hazivost a bude ti to přesně měřit záleží od systému co máš.
I při výrobě otvoru vyvrtávací tyčí může dojít k ovalitě. Stačí nekolmost vřetene vůči ose Z, nebo volná ložiska. Nepodceňovat !LukasGunther píše: ↑17. 4. 2024, 5:40 Tak jsem jim řekl jak může být šišata když jsem to dělal vyvrtavaci tyčkou...
Tak za 16 let se mě to teda nestalo a už ani nestane. Nedělám a ani nechci dělat ve firmě kde vše jde na 3D a řeší se hovadiny (zako turcin). Mě se někdy stane spíš to že na špičce nože (plátků) se udělá (navalek) nevím jak to napsat prostě špona která zničí povrch a zvětší díru od té doby dělám sloupové otvory díru po díře.Milan199 píše: ↑17. 4. 2024, 7:20I při výrobě otvoru vyvrtávací tyčí může dojít k ovalitě. Stačí nekolmost vřetene vůči ose Z, nebo volná ložiska. Nepodceňovat !LukasGunther píše: ↑17. 4. 2024, 5:40 Tak jsem jim řekl jak může být šišata když jsem to dělal vyvrtavaci tyčkou...