Hleda se "mechanik" soustruhar na spolupraci

Odpovědět
miha

10. 4. 2010, 3:35

Dobry den,

rad bych postavil male CNCcko. Mam urcite zkusenosti s navrhem elektroniky, programovani, atd. Neni pro mne problem navrhnout driver motoru vc. celeho ridiciho systemu, nicmene nemam naprosto pristup ke strojnimu vybaveni, coz je pomerne zasadni vec :-).

Proto hledam nekoho, kdo by byl ochoten pomoci s vyrobou jednoducheho routeru, a to bud' za penize (tzn. obrobi prislusne profily dle dokumentace a poskytne sve vlastni zkusenosti), nebo jako spolupraci - ja udelam elektroniku, dotycny mechaniku.

Nebranim se ani tomu pouzit rovnou profi linearni vedeni, tzn. cele by to nemuselo byt az zase tak slozite.

Pripadne jestli nekdo chcete pomoci a poterbujete navrhnout nejakou elektroniku, urcite se domluvime. Mam vystudovane FEL CVUT (coz tedy neni zarukou zadnych zkusenosti v oboru), bohuzel jakekoliv zkusenosti s mechanikou jsou minimalni. Umim delat s ruznymi MCU 8-32bit, rychlejsi komunikace 40-100 MHz, navrhy do FPGA nebo CPLD, apod. Analog prilis nemusim, ale pokud nepujde o radio tak asi spocitam spoustu veci.

Chtel bych tedy postavit jednoduchy router a navrhnout si k tomu vlastni elektroniku, ktera bude zcela samostatna (tzn. nalejete do ni data z PC a uz si to pobezi samo). Duvod je jednoduchy, jako dalsi stadium po nejake zkusenosti s 3D routerem bude navrh dalsiho stroje urceneho pro konkretni pouziti, kde je ten samostatny provoz podminkou. Predstavuji si to tak, ze na plosnem spoji bude jedno sikovnejsi MCU, ke kteremu bude pripojen nejaky USB prevodnik na natahnuti dat z PC, SD karta pro uchovani dat, 3 drivery stepper motoru, a na uzivatelskou interakci http://www.microvga.com/.

Cena je samozrejme dulezita, ale nemusime setrit za kazdou cenu.

Lokalita idealne PHA+str. cechy, ale neni problem dojet v rozumne vzdalenosti kamkoliv.

Martin
OskarB

10. 4. 2010, 5:23

ahoj, to se mi libi. nejsem asi az kdovijakej mechanik ale jeden router uz jsem postavil a pripravuju druhej na linearech, mam pristup na obrabeci stroje i zdroje materialu. s elektronikou jsem na tom bidne, ac mam elektro prumyslovku, ale nikdy jsem to nedelal :) Jakou velikost si predstavujes? urcite bych stavel i pro sebe, a ja chci neco vetsiho, rozjezdy tak kolem 1200x700x200. btw umis delat i s armama?
pavel-gravos

10. 4. 2010, 8:03

Dobry den,
mohl byste vyzkouset toto:
http://www.gravos.cz/gve66.htm - i s drivery motoru do 2A (4x)
http://www.gravos.cz/gve64.htm - bez driveru motoru

Obe jednotky jsou koncipovane tak, ze prijimaji povely po RS232,
a dale provadeji povely nezavisle. Maji jasne popsany instr.soubor
v datasheetu (cesky).
Pak byste se mohl soustredit jiz jen na reseni uziv.interfacu,
skladovani dat a jejich interpretaci. Polovinu prace byste mel hotovou.
(Je to vyvoj nadlouho, drivery take.)

Pavel
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“