Umístění koncových spínačů
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj všem. Na svém modelu dokončuji osazení koncových spínačů na ose Z. Zvolil jsem tlačítka s rolnou. Dvě tlačítka na které budu najíždět jenom když se něco pokazí. Jedno tlačítko jako kalibrační abych dojel zhruba na pozici, zbytek se otpíchne od kanlálu I IRC snímače. Jak máte řešeno umístění spínačů ? Na spínače najíždím takovou šikmou nájezdovou plošinou ze strany uchycení páčky spínače. Ta má rozměry šikmé plochy 5x45 stupňů. Myslíte že by se dalo najíždět i z druhé strany ? Potřeboval bych ten spínač asi otočit, protože mi tam nevleze. Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že by se dalo najíždět i z druhé strany, ale tak jako tak bych dal tu hranu pod větším úhlem... prostě plynulejší, 45° je celkem dost...
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tu hranu bych určitě udělal třeba 15 stupňů, nebo i míň.
Osobně bych do jediného koncáku nešel. Klasické řešení je referenční spínač + havarijní koncák. Referenční spínač se dá softwarově "posunovat" a slouží jen ke kalibraci, havarijní natvrdo vypne pohony. Ale je fakt že se na to občas dlabe a místo havarijního se dá jen gumový doraz a ten se případně pozná podle přetížení serva.
Osobně bych do jediného koncáku nešel. Klasické řešení je referenční spínač + havarijní koncák. Referenční spínač se dá softwarově "posunovat" a slouží jen ke kalibraci, havarijní natvrdo vypne pohony. Ale je fakt že se na to občas dlabe a místo havarijního se dá jen gumový doraz a ten se případně pozná podle přetížení serva.
Aleš Procháska
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, koncák mám na každé straně, referenční jenom jeden. Jinak je tam také IRC snímač takže aktuální polohu po referencování budu mít vždy přesně. Spíše mě zajímá jestli se smí spínač s rolnou spínat i tím že na něj budu najíždět z druhé strany.prochaska píše:Tu hranu bych určitě udělal třeba 15 stupňů, nebo i míň.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Aha, jasně.
Ten spínač s rolnou (Telemechanique) z druhé strany v jedné aplikaci mám (stroj na čištění lahví, zaručeně bez CNC řízení
) a funguje bez problémů, teď jsem se kouknul na ten doraz a najíždí pod úhlem cca 10 stupňů.
Ten spínač s rolnou (Telemechanique) z druhé strany v jedné aplikaci mám (stroj na čištění lahví, zaručeně bez CNC řízení

Aleš Procháska
-
- Kontaktovat uživatele:
takže to máš tak jak mám na tom třetím obrázku, jak je ten zelený plech co to mačká ? Pokud ano tak super.prochaska píše:Aha, jasně.
Ten spínač s rolnou (Telemechanique) z druhé strany v jedné aplikaci mám (stroj na čištění lahví, zaručeně bez CNC řízení) a funguje bez problémů, teď jsem se kouknul na ten doraz a najíždí pod úhlem cca 10 stupňů.