Ahojte,
ako nanášate Alkyton, aby pekne vykladivkoval? Nanášal som jemnovlasým štetcom z pixle aj trochu nariedený, Skúšal som striekať a ako vzorka na vrchnáku plechovky je to pekné, na mojom dielci nie až tak.
Máte na to nejakú fintu?
Kladívkový Alkyton - zle kladívkuje.
-
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
No, dobře promíchat, a při stříkání dávám větší vrstvu aby se to mohlo pěkně "vykladívkovat". První vrstvou si to napráším, abych si to zakryl, a druhou po nějaký době až to trochu naschne zaliju.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Když jsem jen potřeboval vyspravit poškozený nátěr (zaretušovat škrábance a odřeniny) tupoval jsem Alkyton pomocí polštářku z polyuretanu (nějaký odstřižek molitanu nebo houbička na mytí nádobí). Dobré je nanést silnější vrstvu a rychle ji roztupovat. Při troše pečlivosti je taková oprava je zcela neznatelná... Vilém
-
Ahojte,
ďakujem za poznatky, snáď už vykladivkuje
ďakujem za poznatky, snáď už vykladivkuje

SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
S touhle barvou konkrétně nemám zkušenosti,ale všechny kladívkové barvy od počátku světa měly svoje špecielní ředidlo.To za prvý. Za druhý: ta barva se z principu použití nanáší v poměrně silný vrstvě,takže není většinou třeba ji vůbec jakkoli upravovat-ony vlastně všechny dnešní barvy se vyrábějí vesměs tak,abys je neředil( barva je vždycky dražší než ředidlo,piksla zůstane stejná,jen výrobce namíchá barvuřidší.Zákazník si koupí stejné množství barvy,ale už s ní nenapatlá takovou plochu,jako dřív. A kola ekonomiky se točí...To už není jako stará barva,který bylo (např. polyuretan) po natužení a naředění jednou tolik a pořád to krásně krylo..doporučuju: aby to vykladívkovalo,jak má, musí to mít správnou teplotu, v zimě to nefachá, na slunci taky ne.A pokud to má vypadat k světu,tak zapomeň na jakékoli patlání štětkou,molitanek a kdo ví čím,Tahle barva se musí stříkat-pistolí s větší tryskou,dnešní pistole na akrylát jsou na to moc hubený. A poslední bacha: kladívkový barvy i ředidla v sobě mají silikonovej olej,takže pistoli buďto používat jen na to ,anebo velmi dobře umejt,jinak se při příštím stříkání,třeba blatníku na tráboše, budou dělat kladívkový oka i na akrylátu,kterej budeš stříkat tou samou pistolí.
Já mám zkušenost se stříbrnou a zelenou Hammerite štětkou a za mě s tím není problém, když se to příliš nenaředí a vezmou se dvě vrstvy (první podkladová řidší, druhá origo hustota z nový pixly.
Ale jak píše david, chce to normální pokojovou teplotu, ani teplo ani zima.
Ale jak píše david, chce to normální pokojovou teplotu, ani teplo ani zima.