Webové stránky šablony atd.

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
fmodel
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2025, 9:13

Zdravím!
Potřeboval bych poradit. Plánuji jednoduché moderní levné webové stránky. Používám webhosting Wedos NoLimit za 39 Kč měsíčně. Jaký systém vybrat, aby bylo snadné stránky vytvořit a upravovat? Na výběr mám WordPress, Joomla nebo Drupal. Další možností je pronájem webu Webnode atd. Jaký máte názor a zkušenosti?
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
DwPetr

11. 1. 2025, 10:31

S Joomlou, a zůstávám u ní. Chvilku jsem kdysi zkoušel WordPress a pořád mi tam něco chybělo. Joomla mi přišla taková propracovanější. Ale je to už hodně let, dneska může být situace úplně jiná. Neměl jsi nikdy placenou verzi WP. WordPress mi přišel takovej jakoby jednodušší. U Joomly to chce pochopit ten systém kategorií a nabídek. Ze začátku to může působit složitě, ale když se tím prokoušeš, tak je to perfektní. Samotný doplňovaní obsahu je je už pak jednoduchý. Jak máš vytvořený nabídky, kategorie, menu, tak už jen přidáváš články a plníš textem a obrázkama.

Řekl bych že joomla dřív byla spíš pro ty co ten web chtějí aktivně nějak rozvíjet,je to plnohodnotnej redakční systém, množství kategorii, článků, plno modulů, pluginů. WordPress mi tenkrát naopak přišel, že byl pro ty, co chtějí jednoduchý prostředí, kde se toho moc konat v plánu není, udělat jednoduchou prezentaci.

Joomla je zadarmo, WP taky, ale má i placený úrovně. Obojí bude mít hromadu šablon a možností. Některý zadarmo, Některý jsou placený. Hosting je dobrej když má podporu, perfektní zkušenosti mám s C4, jednak je tam přímo podpora po tyhle systémy, a pak každej problém mi okamžitě vyřešili, cenovka teda za doménu a prostor asi 1500 za rok.

Dost bude záležet na tom, jak se s tím budeš chtít dělat, nebo jestli ti s tím někdo pomůže, nebo to zadáš. Třeba výroba šablony je taková na dýl, pokud chceš něco svého, aby to fungovalo přesně jak chceš.

Asi úplnej začátek bude, vymysli si jak chceš aby to vypadalo, jak by to mělo fungovat, jak to planuješ naplňovat, jestli tam přibude jeden článek za rok, jestli to bude všechno v jednom, nebo jestli chceš všelijaký kategorie. Potom se podívej na šablony jak pro WP, tak pro Joomlu. Jestli ti padne něco do oka, jak si to představuješ. Dneska už je samozřejmost že ty šablony mají bejt přizpůsobený pro telefon. Jestli si vezmeš hotovou šablonu a jen si změníš texty a obrázky, nebo si ji koupíš, ty bejvají propracovanější, a nebo jestli si vezmeš nejakej volnej základ a ten si přebuduješ. A podle toho co se ti bude líbit nejvíc co do vzhledu a funkce ti dá vlastně následnej systém pro kterej je.

Ještě mě napadá, že by mělo jít, že si na stránkách WP nebo Joomly můžeš zkusit demo. Pro návštěvníky je to uplně jedno, jde jen o prostředí tý administrace.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2025, 9:41

Pokud jseš na Wedosu, tak jednoznačně wordpress, protože oni mají hosting vyladěný přímo pro tento RS. Jinak to chce naučit se se všemi systémy zacházet.

Obecně bývá problém, když chceš nasadit něco sofistikovanějšího s konfigurací hostingu. Tu musíš většinou přizpůsobit – a někdy to je nemožné. Já jsem si u Wedosu užil pravé peklo s Prestou. V konfiguraci hostingu tam totiž měli zakázané některé instrukce, které byly nutné při instalaci nebo upgradu (konkrétně zablokované některé příkazy v .htaccessu) takže jsem musel doslova dělat psí kusy, aby mi to nezhavarovalo. Nakonec jsem šel na hosting přímo určený pro Prestu - a byl klid.

Takže v tomto konkrétním případě doporučuji Woprdpress.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2025, 7:43

Díky kluci ,zkusím WordPress.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Alios

14. 1. 2025, 7:26

Zdar, jednoduchá věc se dá i naprogramovat od píky. :wink:
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“