Zatial polohotovy - viac som nestihol.
Momentalne je bez riadiacej dosky (mam prichystanu MESA 7i95T-netusim ako ju sprevadzkujem) , ale posuvy bezia po pripojeni driverov na dvojkanalovy generator obdlzikovych signalov (5V , STEP kanal 10-40 kHz, DIR kanal obracia polaritu kazdych 2-5 sekund ) -viz youtube,kde su aj nejake dalsie fotky
AC serva posuvov su cinske- 400W ,so 17 bitovym absolutnym enkoderom
Jedno servo aj s uchytenim mam este prichystane aj na maly posuv -ten sa vlastne stane zbytocnym ,kedze ho plne nahradi pozdlzny support .
Ako pohon vretena je ten isty typ serva ,ale 750 W ,3000ot /min, s 17 bitovym absolutnym enkoderom.
Vreteno by som rad vyuzil aj ako delicku-preto pohon servom - s tym ze dokupim mensie , uz hotove (zas len cinske) vreteno (max 0.8kW /20 000 ot ) s riadiacou jednotkou a uchytim na pozdlznom posuve.
Sustruh som ziskal pred 33 rokmi (moj ulovok v privatizacii) , v praci som ho obcas pouzil (ale nemam ziadne strojarenske vzdelanie a to bolo iba na moje obcasne vyrobky pre sukromnu potrebu ), vcelku ho nikto iny nepouzival a odvtedy lezal rozobrany pod postelou

Takze pred polrokom som sa pustil do vyroby stola (doska je hruba skoro 70 mm), sustruh som poskladal a potom zase odobral prevodovu skrinu , elektromotor , prevodovku,elektricku instalaciu a vymenil som posuvove skrutky
http://www.tumlikovo.cz/rubriky/projekt ... ruh-mn-80/
Jedinou upravou sustruhu je prevrtanie skrutiek na fixaciu lozisk vretena ,aby sa dalo vreteno mazat priamo zvrchu a nielen knotovym mazanim a tiez skratenie kuzela na konci posuvovej skrutky priecneho suportu (to z dovodu, ze inak neslo uchytit pruznu spojku spajajucu servo a posuv. skrutku)-inak sa da sustruh vratit komplet do povodneho stavu.
Teraz ma caka to ozivenie 7i95T - nejak neviem najst uceleny navod ako na to....a Linix som nikdy predtym nepouzival...
Nejake extra (vyrobne) plany so sustruhom nemam, je to (zatial) iba take moje mentalne cvicenie, miesto telky

Rad by som este postavil vacsi model RC vrtulnika, pocitam tak 1.5 m velky -mechaniku bez polotovarov a od piky - no a tam sa bude hodit na vyrobu suciastok (rotorova hlava, prevody...)-ale to je zatial iba sen .